Incendiu in Colectiv Medic: Unii pacienti ar putea sa intre in insuficienta renala

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 22:09
1929 citiri
Incendiu in Colectiv Medic: Unii pacienti ar putea sa intre in insuficienta renala
Foto: Ziare.com

Unii dintre pacientii internati la Spitalul Militar dupa incendiul din Clubul Colectiv s-ar putea sa intre in insuficienta renala si sa aiba nevoie de dializa, a declarat, luni, managerul unitatii medicale, Florentina Radu Ionita, precizand ca sunt pregatite dializoare pentru astfel de situatii.

"Ne asteptam sa avem nevoie de dializa in zilele urmatoare, pentru ca acesti pacienti, prin metabolizarea acelor resturi care exista pe piele si prin metabolizarea produsilor toxici, toti acesti produsi vor trece prin rinichi si, in zilele urmatoare, ne asteptam sa intre in insuficienta renala, o parte dintre ei, motiv pentru care ne-am suplimentat chiturile pentru dializa, dializoarele, suntem pregatiti", a spus managerul Spitalului Militar.

Incendiu in Club Colectiv: Iohannis a decorat doi dintre tinerii care au murit

Dintre cei 12 pacienti internati la Spitalul Militar, patru sunt internati la sectia de arsi, dupa ce celor trei pacienti aflati de dimineata in aceasta sectie s-a adaugat inca unul, care a avut o evolutie buna si a putut fi mutat.

Dintre cei opt pacienti aflati la sectia de Terapie Intensiva, sase sunt in continuare in stare grava, in cazul unuia dintre acestia medicii fiind nevoiti sa intervina chirurgical, pentru ca au fost probleme la nivelul plagilor, insa situatia s-a stabilizat.

Citeste toate stirile despre tragedia din clubul Colectiv din Bucuresti

Managerul Spitalului Militar a precizat ca de fiecare pacient se ocupa cate o asistenta medicala si o infirmiera, pentru ca acestia au mainile arse si nu se pot hrani singuri.

Florentina Radu Ionita a mai spus ca, deocamdata, nu este necesara dializa, dar spitalul trebuie sa fie pregatit, adaugand ca, in perioada urmatoare, pericolul cel mai mare este de suprainfectie, de aceea trebuie luate masuri de protectie.

"Adresez in continuare rugamintea rudelor sa vina doar cate un membru al familiei si numai in ora de vizita, pentru ca cel mai bine ei sunt protejati daca respectam aceste masuri, sa nu cumva sa apara suprainfectia. Cel mai mare pericol acum sunt, pe de-o parte, suprainfectia plagii, pe de alta parte, dezechilibrul lichidelor. Ei pierd foarte multe lichite si, daca noi nu le aducem un aport de lichide suficient, daca nu ii hidratam cum trebuie, pot sa apara complicatii. Aceste lucruri sunt foarte importante, psihicul lor este foarte important, nutritia lor pe cale orala se realizeaza", a adaugat managerul Spitalul Militar.

Incendiu in Colectiv Patriarhia spune ca nimeni nu a solicitat slujba de pomenire in fata clubului

Aceasta a precizat ca a fost, luni, la grupul de lucru de la Guvern, constituit dupa incendiul din Clubul Colectiv, iar acolo s-a discutat despre intentia de suplimentare a fondurilor pentru pacientii critici.

"Ni s-a cerut sa dam o situatie cu necesarul estimat pentru doua luni pentru acesti pacienti, la noi si la celelalte spitale", a precizat Florentina Radu Ionita.

Managerul Spitalului Militar a mai spus ca arsurile pacientilor sunt superficiale, acestia avand mainile fata si toracele posterior arse, "asa cum au incercat sa se apere".

Incendiu in Colectiv Club din Bucuresti, mesaj catre clienti: Am preferat sa existam pentru cei ce au nevoie de noi

"La sedinta cu primul ministru s-a spus ca sunt cazuri aproape trase la xerox, toti au fata tumefiata, sunt afectate fata, mainile pana la antebrate si partea posterioara a toracelui", a adaugat Florentina Radu Ionita.

Aceasta a mai spus ca, marti, va veni la Spitalul Militar echipa mixta alcatuita din profesorul Ioan Lascar, seful comisiei, profesorul Dan Enescu, doctorul Cristian Nitescu, de la Spitalul de Arsi, si doi medici francezi, respectiv seful Centrului de Arsi din Paris si inca un profesor.

Managerul Spitalului Militar anunta, luni dimineata, "o veste buna": trei pacienti internati la terapie intensiva au o stare generala mult mai buna si vor fi transferati la Sectia de Arsi.

Incendiu in Colectiv: Un alt club din Bucuresti se inchide - ce solicitare a facut catre ISU

In cazul pacientilor care au arsuri ale cailor respiratorii superioare, se mentine gradul de severitate, in continuare cinci pacienti fiind in stare grava, iar unul intubat.

In incendiul din Clubul Colectiv au murit 31 de persoane, iar alte aproximativ 130 sunt internate in mai multe spitale din Bucuresti, peste 50 fiind in stare critica sau grava.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#raniti incendiu club Colectiv, #victime incendiu club Colectiv, #incendiu club Colectiv , #incendiu club Colectiv