Incendiu in Colectiv Raed Arafat: Degeaba dau amenda 1.000 de lei, pentru un club nu inseamna nimic

Duminica, 01 Noiembrie 2015, ora 21:11
2997 citiri
Incendiu in Colectiv Raed Arafat: Degeaba dau amenda 1.000 de lei, pentru un club nu inseamna nimic
Foto: Ziare.com

Secretarul de stat Raed Arafat sustine ca legislatia in privinta prevenirii incendiilor este in curs de schimbare si ca mai e nevoie doar de cateva acte pentru a putea fi implementata.

Acesta a spus la Digi24 ca actualele amenzi nu sunt suficiente pentru a-i convinge pe proprietarii de cluburi sa ia toate masurile necesare si ca, in viitor, cei care nu vor fi in regula vor putea fi chiar acuzati de infractiuni penale.

Citeste toate stirile despre tragedia din clubul Colectiv din Bucuresti

Oficialul a repetat ca nu a fost solicitat aviz de la pompieri pentru Clubul Colectiv, care functiona in baza unei autorizatii pe propria raspundere. Aceasta nu mai e valabila de cativa ani, a afirmat Raed Arafat.

Incendiu in Club Colectiv: Inca o tanara a murit. Numarul mortilor a ajuns la 30 si ar putea sa creasca LIVE

"Acest tip de incendii, daca urmariti modificarile legislative introduse de guvern, la nivelul comisiilor parlamentare am discutat personal cu expertii de la pompieri si am introdus niste modificari la legea 307, legea pentru prevenirea incendiului si acolo se referea exact la astfel de situatii, care pana acum, pentru ca mai sunt cateva acte subsecvente la nivel de hotarare de guvern care urmeaza sa iasa, chiar daca nu se intampla aceasta tragedie, urmau sa iasa.

Am prevazut cresterea amenzilor la nivel foarte mare si chiar am fost criticati ca le crestem prea mult. Degeaba ma duc si dau amenda 1.000 de lei, pentru ca pentru un club nu inseamna nimic", a spus Arafat.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Unde se poate dona sange si in ce conditii

"Al doilea lucru, pompierii se confruntau cu faptul ca dau amenda, ei continua si nu poate nimeni sa le faca nimic. Dam iar amenda, ei tot continua. Si atunci s-a transformat pentru anumite tipuri cladiri, inclusiv discoteci, cluburi: cand pompierul ti-a zis ca nu e bine si se opreste, daca continui e infractiune. Pompierul poate sa greseasca, dar asta se rezolva la nivel de instanta. Daca era sa fac asta dupa acest incident, s-ar fi zis ca reactionam.

Daca s-a facut inainte inseamna ca ne-am gandit. Din pacate, la tot ce ne gandim nu poate fi o rezolvare imediata. Sunt lucruri care vor dura un an, doi, sase luni, pana cand o sa consolidam aceste situatii mult mai bine", a explicat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Arafat schimbare lege incendiu Colectiv, #Arafat incendiu Colectiv , #incendiu club Colectiv
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Poza florescumihairo
florescumihairo
rank 4
Raed Arafat - Degeaba dau amenda 1.000 de lei.......................