Incendiu in Club Colectiv: Tratarea unei persoane cu arsuri grave costa intre 500.000 si un milion de euro

Duminica, 01 Noiembrie 2015, ora 17:52
4006 citiri
Incendiu in Club Colectiv: Tratarea unei persoane cu arsuri grave costa intre 500.000 si un milion de euro
Ziare.com: Hepta.ro

Costul tratamentului unei persoane cu arsuri este intre 500.000 si un milion de euro, pentru o perioada de trei luni, cat poate dura perioada necesara vindecarii unui pacient care a suferit arsuri grave, a declarat, duminica, seful Clinicii de Chirugie Plastica a Spitalului "Floreasca", Ioan Lascar.

Ioan Lascar a explicat, in cadrul unui gurup de lucru convocat la Guvern de premier, ca din momentul internarii in spital si pana la externare tratamentul unui bolnav cu arsuri grave costa intre 5000.000 si 1.000.000 de euro. El a dat ca exemplu un caz petrecut recent, la Sighetu Marmatiei, in care tratamentul pentru un pacient cu arsuri foarte grave a costat 900.000 de euro.

El a adaugat ca tratamentul unui pacient cu arsuri se intinde pe mai multe saptamani si poate depasi chiar trei luni.

Ioan Lascar a mentionat ca tratamentul unui pacient cu arsuri este mai scump decat un transplant de organe. El a explicat ca numai o alifie cu care se unge un bolnav pe zi costa aprozimativ 1.000 de euro.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: 27 de morti, peste 150 de raniti - Dosar pentru omor calificat

"Nu conteaza. Ne costa cat e nevoie", a raspus premierul Victor Ponta.

In acest context, Ponta le-a cerut ministrului Sanatatii si secretarului de stat Raed Arafat sa elaboreze un program special pentru tratarea si recuperarea bolnavilor cu arsuri, astfel incat acestea sa primeasca finantare de la bugetul de stat.

Spitalele Capitalei aveau internati, duminica la pranz, 140 de raniti in incendiul de la clubul Colectiv si doar o singura victima neidentificata, la Spitalul de Arsi, potrivit datelor Ministerului Sanatatii.

Astfel, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) sunt 24 de pacienti, la Floreasca- 15, La Spitalul de Arsi - 27, la Bagdasar Arseni - 22, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" -cinci, Spitalul "Sf Ioan" -opt, Spitalul Elias - 15, Spitalul Militar - 11, Spitalul "Sf. Pantelimon" - cinci, Spitalul Gerota -trei si la Spitalul SRI - cinci.

Potrivit ministrului Sanatatii, 80 - 90 de pacienti sunt in stare critica si foarte grava.

De asemenea, ultimul bilant al incendiului de vineri seara din Club Colectiv arata 29 de persoane decedate, dupa ce doua tinere, una aflata in Spitalul Bagdasar Arseni, iar alta la Spitalul de Arsi, au murit, duminica dimineata.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#arsi incendiu club Bucuresti, #incendiu tratament arsi Bucuresti , #incendiu club Colectiv