Incendiu in Colectiv Adrian Despot: Lumea mea s-a schimbat

Miercuri, 04 Noiembrie 2015, ora 09:35
7253 citiri
Incendiu in Colectiv Adrian Despot: Lumea mea s-a schimbat
Foto: Facebook/Adrian Despot

Adrian Despot, solistul trupei Vita de Vie, care a fost ranit in incendiul din clubul Colectiv, a vorbit, marti, la Sibiu, despre tragedia de vineri seara in care 32 de oameni au murit, iar peste 130 sunt inca internati in spitalele Capitalei, multi dintre ei in stare grava si critica.

Cantaretul a spus ca "majoritatea oamenilor implicati in acest dezastru nu erau pregatiti, de la institutiile statului pana la functionari", potrivit Mediafax.

El se afla la o intalnire cu studentii, in Aula Magna a Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, in cadrul evenimentului "Cum m-am recrutat. Povesti cu mine si despre tine", in care ar fi trebuit sa vorbeasca despre cariera sa.

Incendiu in Club Colectiv: Liderul trupei Vita de Vie, Adrian Despot, printre victime

Incendiu in Club Colectiv Cameraman: Adrian Despot era ars. A inceput sa urle la mine sa car oameni (Video)

"Majoritatea oamenilor implicati in acest dezastru care s-a intamplat nu erau pregatiti, de la institutiile statului pana la functionari si asa mai departe... si este important sa vorbim despre succes si despre pasii pe care trebuie sa-i urmam ca sa fim pregatiti, sa fim pregatiti atat pentru noi, cat si pentru cei din jurul nostru (...)

Nu sunt un speaker si sunt foarte afectat de evenimentele petrecute, n-am nicio idee cum o sa decurga aceasta intalnire intre noi. Invitatia a fost destul de veche, invitatia am primit-o acum doua luni de zile, mi-a placut foarte mult ideea si pentru ca sunt un om de cuvant am venit astazi in fata voastra, dar recunosc ca, practic, toata lumea s-a schimbat, cel putin lumea mea s-a schimbat, si n-am idee cum o sa decurga aceasta intalnire. O sa fie cel putin interesanta", le-a spus Despot tinerilor.

Artistul i-a multumit sotiei sale, care s-a aflat alaturi de el la evenimentul din Sibiu. "Asta va spuneam, ca am nevoie in momentul de fata de prieteni, de familie, am nevoie de oameni care empatizeaza cu mine, de oameni care sufera impreuna cu mine si de oameni care vor sa schimbe lucrurile (...) ", a precizat Adrian Despot.

Motivul pentru care s-a abtinut de la declaratii

Solistul trupei Vita de Vie a mai explicat si lipsa declaratiilor sale in spatiul public, adaugand ca i se pare nepotrivit ca presa sa vorbeasca despre moralitate.

"Trebuie sa mai spun ca, vizavi de lipsa mea de declaratii in spatiul public, dupa evenimentul de la Colectiv, se datoreaza unui fapt simplu, daca vreti, mi-am facut datoria civica, am fost la Politie, am fost audiat si am depus marturia mea si din punctul meu de vedere tot ce tine de spatiul public si de declaratiile mele pentru acel eveniment s-a incheiat acolo.

Exista, bineinteles, intrebarea: 'Ok, partea civica ti-ai facut-o, dar partea morala?' Partea morala, asta e o intrebare care vine din presa, partea morala fata de oameni nu vrei sa ti-o faci, ei vor sa afle ce s-a intamplat acolo... si asta ma face sa zambesc putin amar pentru ca mi se pare foarte nepotrivit ca presa, mass-media, sa foloseasca cuvantul moral", a mai spus el.

Zilele trecute, Despot le-a povestit anchetatorilor ce s-a intamplat in Colectiv, cand clubul a fost mistuit de flacari.

Marturiile lui Adrian Despot despre seara tragediei se regasesc in referatul procurorilor de la Parchetul General cu propunerea de arestarea preventiva a celor trei actionari ai clubului, care au fost prezentati in fata unei instante de la Judecatoria Sectorului 4.

Incendiu in Colectiv Despot: Am cazut, sub mine erau mai multe persoane, peste mine au cazut mai multi

Acesta a povestit ca, dupa ce a izbucnit incendiul, s-a creat o busculada in club. Mai multe persoane au cazut, la randul sau el a cazut sub alti oameni, dar a fost tras din acea "gramada de corpuri omenesti". In cele din urma a reusit sa iasa din Colectiv, fiind ajutat de alte persoane.

Patronii clubului Colectiv - Alin Anastasescu, Catalin Gancea si Costin Mincu - au fost arestati preventiv marti seara. Cei trei sunt acuzati de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Adrian Despot Colectiv, #Adrian Despot incendiu Colectiv, #Adrian Despot lume schimbat , #incendiu club Colectiv