Ziare.com

Incendiu in Colectiv Ajutor de la Guvern - cat primesc ranitii internati in tara si strainatate (Video)

de Irina Olteanu
Luni, 09 Noiembrie 2015, ora 10:44

   

Incendiu in Colectiv Ajutor de la Guvern - cat primesc ranitii internati in tara si strainatate (Video)
Guvernul a decis, luni, in cadrul unei sedinte extraordinare, sa acorde un ajutor de urgenta pentru familiile ranitilor in incendiul din clubul Colectiv. Banii sunt destinati atat rudelor persoanelor internate in tara, cat si celor care se afla in spitale din strainatate.

Premierul interimar Sorin Cimpeanu a declarat ca Executivul va acorda 7.500 de euro, lunar, pentru familiile ranitilor internati in strainatate, respectiv 6.000 de euro pentru cazare si masa (200 de euro pe zi) si 1.500 de euro pentru transport.

"E vorba de acordarea cu titlul de ajutor de urgenta de 7.500 de euro lunar, funamentat prin 30 de zile a cate 200 de euro pe zi, membrilor familiilor victimelor transportate in strainatate, pentru cazare masa si alte chetuieli. Avem 30 de victime in strainatate. Plata sumelor se face in maximum cinci zile de la primirea solictarii. Au fost inregistrate mai multe solicitari din partea familiilor pacientilor transferati in strainatate si a celor din tara", a anuntat Cimpeanu.

Totodata, un membru al familiei sau alta ruda a persoanei ranite internate in spitale din Bucuresti va primi 6.000 de lei lunar, suport financiar acordat pentru perioada spitalizarii.

"Pentru cei din tara se acorda un sprijin de 6.000 de lei pe luna. Aceste sume se acorda pe toata durata spitalizarii, incepand cu ziua in care au fost spitalizati si in functie de numarul de zile de spitalizare", a precizat premierul interimar.

Poate beneficia de acest sprijin un membru al familiei ranitului sau ruda a acestuia (insotitor), indiferent de gradul de rudenie.

Incendiu in Colectiv: Insotitorii pacientilor transferati ar putea fi ajutati cu bani - Banicioiu

Incendiu in Colectiv: 21 dintre raniti au fost transferati pana acum in cinci tari (Video)

Sorin Cimpeanu a precizat ca in prezent 30 de victime se afla internate in strainatate si 83 in tara.

Dintre persoanele internate in tara 15 sunt in stare critica, sase in stare grava si 61 sunt stabilizate.

Incendiu in Colectiv: Banicioiu confirma - Vor pleca toti pacientii, indiferent daca sunt asigurati sau nu

Dintre cei 83 de raniti, la Spitalul de Arsi sunt 17 pacienti, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 16, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - 6, la Spitalul "Sfantul Ioan" - 6, la Spitalul Elias - 8, la Spitalul Militar Central - 7, la Spitalul "Sfantul Pantelimon" - 2, la Spitalul Floreasca - 6, la Spitalul Universitar de Urgenta - 10, la Spitalul Gerota - 3 (un pacient a revenit in 5 noiembrie pentru ca nu se simtea bine), la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu" - 2, potrivit ultimelor date, transmise luni dimineata.

In urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, au decedat 46 de persoane.

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2088 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor