Incendiu in Colectiv Cei 3 patroni ai clubului, retinuti - sunt acuzati de ucidere si vatamare corporala din culpa (Video)

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 22:44
3135 citiri
Incendiu in Colectiv Cei 3 patroni ai clubului, retinuti - sunt acuzati de ucidere si vatamare corporala din culpa (Video)
Foto: Ziare.com

Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, cei trei patroni ai Clubului Colectiv, au fost retinuti pentru 24 de ore, luni seara, de procurorii Parchetului instantei supreme.

Ei sunt acuzati de ucidere si vatamare corporala din culpa, in dosarul privind incendiul in care 31 de oameni au murit si alti aproximativ 200 au fost raniti.

Incendiu in Colectiv: Bilantul tragediei a ajuns la 31 de morti - LIVE

Actionarii clubului au fost scosi cu catuse din sediul Parchetului General, urcati in dube si transportati in Arestul Politiei Capitalei.

Cei trei au fost adusi luni cu mandat la Parchet, pentru a fi audiati in calitate de suspecti.

Incendiu in Colectiv Nitu: Ancheta procurorilor vizeaza companii si autoritati ale statului

Intr-un comunicat al Parchetului General se arata ca, prin ordonanta din data de 31 octombrie 2015, procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, fiind sesizati cu privire la faptul ca in incinta Clubului Colectiv a avut loc un incendiu in urma caruia au murit mai multe persoane, iar altele au suferit vatamari corporale, au dispus inceperea urmaririi penale cu privire la savarsirea infractiunilor de omor calificat si distrugere calificata, in vederea stabilirii circumstantelor si imprejurarilor savarsirii faptelor.

"Din datele si probele administrate ulterior a rezultat ca incendiul s-a produs ca urmare a faptului ca persoanele care aveau in administrare spatiul respectiv au incurajat si permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a clubului, in conditiile in care spatiul nu era prevazut cu mai multe cai de evacuare in caz de urgenta, precum si desfasurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) in incinta acoperita a clubului, in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati, caracterizate prin existenta unor materiale usor inflamabile, montate cu incalcarea dispozitiilor legale si pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor si pentru izolare fonica pe stalpii de sustinere, pereti si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinta mortii si vatamarii corporale a mai multor persoane aflate in club", se arata in comunicatul PICCJ.

Incendiu in Club Colectiv: Patroana firmei care a livrat artificiile, audiata

Luni seara, procurorul general Tiberiu Nitu a declarat ca ancheta procurorilor in cazul incendiului de la clubul Colectiv se deruleaza pe toate palierele, atat cu privire la companiile private, cat si cu privire la autoritatile statului, pana in prezent fiind audiate 40 de persoane.

"Au fost audiate 40 de persoane, de sambata pana in prezent. S-au ridicat mai multe documente de la persoane fizice si private. Toate persoanele pentru care se va dovedi o forma de vinovatie in acest dosar vor raspunde penal. Ancheta se deruleaza pe toate palierele, atat cu privire la companiile private, cat si cu privire la autoritatile statului", a declarat Tibeiu Nitu luni seara, la iesirea din sediul Parchetului General, potrivit Agerpres.

I.O.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#incendiu club Colectiv, #patroni retinuti club Colectiv , #incendiu club Colectiv