Incendiu in Colectiv De ce au fost arestati patronii clubului - motivarea judecatorilor

Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 17:42
3474 citiri
Incendiu in Colectiv De ce au fost arestati patronii clubului - motivarea judecatorilor
Foto: Ziare.com

Joi a fost facuta publica motivarea pentru arestarea preventiva a celor trei actionari ai clubului Colectiv, unde a avut loc vinerea trecuta incendiul devastator care a dus la moartea a 32 de persoane si ranirea a peste 150, dintre care 131 se afla in continuare in spital.

In aceasta se arata ca Alin Anastasescu, Costin Mincu si Catalin Gancea se fac vinovati de grava neglijenta si de iresponsabilitate in administrarea clubului, relateaza Digi24.

In decizia arestarii preventive s-a tinut cont de gravitatea deosebita a faptelor. In plus, judecatorul a stabilit ca actionarii prezinta un pericol social ridicat si ca arestarea lor trebuie sa fie un exemplu.

Marti se judeca contestatia depusa de avocatii celor trei.

Alin Tanasescu este actionarul principal al clubului, cu 47%, Catalin Gancea detine 30%, iar Costin Mincu 23%.

Unul dintre asociati, Costin Mincu, in varsta de 36 de ani, a inceput ca barman in Capitala, apoi si-a deschis propriile afaceri: mai intai terasa Goblin in Vama Veche, apoi clubul Goblin in Constanta, iar in 2012 s-a extins in Centrul Istoric al Bucurestiului, deschizand inca doua cluburi.

Este vorba despre Goblin si Elephant Pub, cel din urma avand aceeasi soarta precum Colectiv. Acesta a ars anul trecut, insa, din fericire, incidentul nu s-a soldat cu victime.

De asemenea, in urma cu cinci ani, si terasa Goblin pe care o detinea la malul marii a ars din temelii. Pompierii au stabilit ca o persoana necunoscuta a aruncat combustibil pe lemnul din care era facuta terasa, dupa care i-a dat foc. Nici acest incendiu nu a avut victime.

Incendiu in Colectiv Actionarii traiau bine de pe urma clubului. Unuia i-au mai ars doua localuri

Un reprezentant al firmei care a izolat fonic clubul a dezvaluit ca asociatii nu au vrut sa cumpere burete ignifug, pentru ca era cu o treime mai scump decat materialul obisnuit.

Incendiu in Colectiv Ancheta, aproape de final: Ce au ridicat procurorii din club

Clubul avea aviz de functionare de la Primaria Sectorului 4, insa in actele oficiale se arata ca localul are o capacitate de 80 de persoane pe scaune. In seara tragediei, in club se aflau intre 300 si 500 de spectatori.

Luni, reprezentantii Parchetului de pe langa ICCJ au anuntat ca cei trei actionari ai clubului Colectiv - Alin Anastasescu, Costin Mincu si Catalin Gancea - sunt acuzati de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa. Marti seara, acestia au fost arestati preventiv.

Incendiu in Colectiv Patronii clubului, acuzati de ucidere si vatamare corporala din culpa

Cercetarile procurorilor in incinta clubului Colectiv se apropie de final, a anuntat, joi, Parchetul General, informand ca din local au fost ridicate mai multe obiecte personale ale celor care se aflau acolo in momentul tragediei.

https://ziare.com/stiri/incendiu-club-colectiv/incendiu-in-colectiv-ancheta-aproape-de-final-ce-au-ridicat-procurorii-din-club-1391748

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#motivare arestare preventiva actionari Colectiv, #motivare arestare patroni club Colectiv, #contestatie arestare preventiva actionari Colectiv , #incendiu club Colectiv