Incendiu in Colectiv Detalii despre victimele transferate in Belgia si Germania

Autor: Dana Cotoara - corespondent Ziare.com la Bruxelles
Luni, 09 Noiembrie 2015, ora 19:01
4270 citiri
Incendiu in Colectiv Detalii despre victimele transferate in Belgia si Germania
Foto: Arhiva Ziare.com

Luni au aparut noi detalii despre starea victimelor incendiului din Colectiv care au fost transferate in spitale din Belgia si Germania.

Cei opt pacienti romani internati la Spitalul Militar din Bruxelles, care au sosit sambata in Belgia, sunt stabili, dar in stare critica.

Administratia Federala de Sanatate Publica din Belgia a precizat pentru Ziare.com ca trei dintre acestia sunt la terapie intensiva, iar ceilalti cinci se afla intr-o stare mai buna, transmit surse Ziare.com.

Incendiu in Colectiv: De ce au fost trimisi ranitii asa tarziu in strainatate

Toti au arsuri pe cel putin 40% din suprafata corpului. Cel mai tanar pacient are 15 ani, iar cel mai in varsta 41 de ani. Aceeasi sursa afirma ca luni autoritatile romane au comunicat ca, pentru moment, nu vor mai trimite pacienti in Belgia, dupa ce initial ministrul belgian al Sanatatii, Maggie de Block, anuntase ca ar mai urma un transport cu noua bolnavi.

Intre timp, comunitatea romanilor din Belgia s-a intalnit luni cu reprezentantii Ambasadei Romaniei in Belgia pentru a stabili modalitatile de ajutorare a familiilor celor internati.

Totodata, au aparut primele vesti si despre o victima a incendiului din Colectiv care a ajuns la un spital din Germania.

"Prima veste buna din Bochum: prima pacienta transferata in Germania a ajuns cu bine aseara, situatia este stabila si avem sperante ca evolutia va fi inspre bine. Familia este pe maini bune, are sprijinul ambasadei si al diasporei. Va multumesc tuturor pt oferta de sprijin! ‪#colectiv", a scris pe Facebook Cristina Iulia Popescu.

Bilantul tragediei din clubul Colectiv a ajuns, luni, la 46 de morti, dup ace jurnalista Teodora Maftei a decedat intr-un spital din Israel. In continuare, 83 de persoane au ramas internate in spitalele din Capitala, dintre care 15 in stare critica. Peste 30 de persoane se afla internate in clinici din strainatate.

Incendiu in Colectiv: Jurnalista Teodora Maftei a murit in Israel. Bilantul negru urca la 46

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#raniti Colectiv Germania, #raniti Colectiv Belgia, #raniti Colectiv strainatate , #incendiu club Colectiv