Incendiu in Colectiv: Doi pacienti de la Spitalul Elias, transferati in Germania si Belgia

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 15:32
2661 citiri
Incendiu in Colectiv: Doi pacienti de la Spitalul Elias, transferati in Germania si Belgia

Spitalul Elias are internati, vineri, 12 pacienti raniti in incendiul din Colectiv, din care 9 la Terapie Intensiva si trei la Chirurgie plastica, un pacient a fost externat, un altul a fost transferat intr-un spital din Germania, iar de la ATI va fi transferat in Belgia un alt ranit.

"Vineri, in Spitalul Elias mai sunt internati 12 pacienti: noua se afla in sectia Terapie Intensiva, trei in sectia de Chirurgie plastica. Unul dintre bolnavii aflati in sectia de Chirurgie plastica a fost externat in cursul zilei de ieri si evolutia leziunilor sale va fi urmarita in regim ambulator. Ceilalti trei pacienti vor ramane internati, urmand sa fie supusi interventiilor chirurgicale de grefare", a declarat managerul unitatii sanitare, profesor dr. Doina Dimulescu.

Incendiu in Colectiv Cele mai noi date despre raniti. Banicioiu: Sa primim vestile fara optimism

Managerul Spitalului Elias a mai spus ca, tot joi, unul dintre pacientii din Terapie Intensiva a fost transferat intr-un spital din Germania, fiind stabil hemodinamic si respirator si cu grefe cutanate efectuate la membrul superior drept si toracele posterior.

Dintre pacientii internati la Spitalul Elias, patru sunt in stare grava, traheostomizati si ventilati mecanic (un pacient cu ARDS).

"Astazi (vineri - n.red.), un alt pacient din ATI va fi transferat intr-un spital din Belgia, in cadrul unei actiuni complexe coordonate de Ministerul Sanatatii", a precizat Doina Dimulescu.

Incendiu in Colectiv - Trei raniti in stare grava de la Spitalul Militar ar putea fi trimisi in Belgia

Medicii de la Spitalul Elias continua interventiile chirurgicale de grefare si toaleta locala zilnica. Prognosticul se mentine rezervat pentru pacientii din sectia de Terapie Intensiva.

"Accesul la pacientii cu arsuri este strict limitat la personalul dedicat lor. S-au instituit masuri severe de izolare a acestor pacienti, pentru a scadea la minimum posibil riscul de infectie", a adaugat managerul Spitalului Elias.

In urma incendiului care a avut loc in clubul Colectiv, in 30 octombrie, 32 de persoane si-au pierdut viata si alte aproape 200 au fost ranite.

In spitalele din Capitala sunt internate, vineri, 127 de persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv, dintre care 65 in stare critica si grava.

Citeste si:
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor, că a fost o solicitare din partea acestora ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe...