Incendiu in Colectiv Mii de oameni au iesit in strada in toata tara: "Romania, deschide ochii" (Video)

Marti, 03 Noiembrie 2015, ora 23:37
4367 citiri
Incendiu in Colectiv Mii de oameni au iesit in strada in toata tara: "Romania, deschide ochii" (Video)
Foto: Ziare.com

Nu doar bucurestenii au iesit marti seara in strada pentru a cere demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, si a Guvernului. In mai multe orase din tara au fost organizate marsuri de protest.

In Brasov, cateva sute de persoane au protestat langa Prefectura orasului, acestia cerand demisia vicepremierului Gabriel Oprea in legatura cu cazul politistului Bogdan Gigina si a primarului sectorului 4 din Bucuresti, Cristian-Popescu Piedone, cu privire la incendiul din clubul Colectiv, potrivit Agerpres.

Incendiu in Colectiv Romania, in strada. Protestarii merg spre club, Patriarhie si Piata Universitatii: "Victor, Viorele mergi dupa zabrele"

Protestatarii au scandat "Demisia, demisia", "Piedone nu uita, te asteapa DNA", "Solidaritate", "Jos coruptii".

Cei prezenti la protest au aprins candele langa unul dintre zidurile Prefecturii si au intonat Imnul National, apoi au plecat in mars spre Piata Sfatului unde au stat 10 minute, dupa care au coborat pe str.Muresenilor, bulevardul Eroilor, la Prefectura.

Incendiu in Colectiv Iohannis, despre proteste: Politicienii nu pot ignora acest sentiment de revolta

Peste o mie de persoane, printre care si peste douazeci de preoti ortodocsi, au participat marti seara, la Alba Iulia, la un mars al tacerii initiat de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi (ASCOR) si Arhiepiscopia Ortodoxa, actiunea fiind precedata de o rugaciune de pomenire a victimelor incendiului produs in clubul Colectiv, oficiata in Catedrala Reintregirii, informeaza Agerpres.

Si in Ploiesti oamenii au iesit in strada. Aproximativ 1.500 de tineri, majoritatea elevi de liceu, au participat, marti seara, la un mars in memoria victimelor de la Clubul Colectiv din Bucuresti, liceenii aprinzand lumanari si intonand imnul national.

Potrivit Mediafax, actiunea de protest a inceput marti seara, in jurul orei 18.00 si s-a incheiat la ora 20.00, fiind autorizata, dupa ce unul dintre organizatori, un tanar care a implinit 18 ani, a solicitat si a obtinut aviz de la primarie pentru organizarea mitingului.

Incendiu in Colectiv Ce scrie presa straina despre protestele de la Bucuresti

Participantii s-au adunat in parcul din centrul Ploiestiului, unde au aprins lumanari, dupa care au plecat in mars pe Bulevardul Republicii, una dintre cele mai circulate artere din oras.

Ajunsi in fata statuii lui Mihai Viteazul din cartierul Republicii, tinerii au aprins din nou lumanari. Pe tot traseul, ei au fost insotiti de un cordon de jandarmi. Participantii au cantat imnul national, au tinut un moment de reculegere in memoria victimelor incendiului de la Clubul Colectiv si au purtat pancarte pe care scria "Eroi in halate, nu spagari cu cravate", "Rockers never die ", "Ne trebuie autorizatie ca sa stam in picioare?", "Bunici la razboi, parintii la revolutie. Este randul nostru" "Vrem dreptate", "Romania, deschide ochii".

In Braila, cateva zeci de persoane au protestat, marti seara, incepand cu ora 21,30, in Piata Independentei, cerand demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea si a primarului Sectorului 4 din Bucuresti, Cristian Popescu-Piedone, si si-au exprimat solidaritatea cu victimele incendiului din clubul "Colectiv".

Incendiu in Colectiv Protest pentru demisia lui Piedone. Cum il apara colegii din UNPR (Video)

Mobilizarea s-a facut pe retelele de socializare, iar majoritatea celor prezenti in Piata Independentei au fost tineri, care au scandat: "Jos Ponta", "Demisia Oprea", "Curajul e la noi, frica e la ei", "Piedone nu uita, te asteapa DNA", "Jos coruptii".

In jur de 100 de oameni au protestat, marti seara, in Piata Revolutiei din Ramnicu Valcea, cerand demisia vicepremierului Gabriel Oprea si o schimbare a clasei politice.

Protestatarii s-au strans prin mesaje pe retelele de socializare si au cerut sa nu participe la aceste manifestari lideri de partide politice, anunta Agerpres.

Initial, oamenii au mers in Parcul Mircea cel Batran unde au aprins lumanari si s-au rugat pentru cei care si-au pierdut viata in incendiul produs vineri seara in Club Colectiv din Bucuresti. Totodata, ei s-au rugat si pentru valceanca Andreea Stefan, ranita in clubul din Capitala, care se afla internata in prezent la Spitalul Sf. Ioan din Bucuresti.

Dupa momentul de reculegere, cei prezenti s-au indreptat spre Piata Revolutiei, in fata Tribunalului, si au scandat lozinci antiguvernamentale, impotriva vicepremierului Gabriel Oprea si a primarului sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

Aproximativ o suta de persoane s-au strans, marti seara, in jurul orei 22,00, in fata sediului Prefecturii din Constanta, unde si-au exprimat solidaritatea cu familiile indurerate in urma tragediei de la clubul "Colectiv", dar si pentru a cere demisia guvernantilor.

Acestia au pornit apoi intr-un mars, care s-a desfasurat in zona centrala a orasului. Protestatarii s-au mobilizat prin intermediul retelelor de socializare, constantenii fiind indemnati sa se solidarizeze cu protestele de la Bucuresti si sa iasa in strada pentru a-si exprima nemultumirile.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#incendiu club Colectiv, #proteste club Colectiv, #demisii club Colectiv , #incendiu club Colectiv