Incendiu in Colectiv Nitu: Ancheta procurorilor vizeaza companii si autoritati ale statului

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 22:30
4450 citiri
Incendiu in Colectiv Nitu: Ancheta procurorilor vizeaza companii si autoritati ale statului
Foto: Ziare.com

Procurorul general Tiberiu Nitu a declarat luni seara ca ancheta procurorilor in cazul incendiului de la clubul Colectiv se deruleaza pe toate palierele, atat cu privire la companiile private, cat si cu privire la autoritatile statului, pana in prezent fiind audiate 40 de persoane.

"Au fost audiate 40 de persoane, de sambata pana in prezent. S-au ridicat mai multe documente de la persoane fizice si private. Toate persoanele pentru care se va dovedi o forma de vinovatie in acest dosar vor raspunde penal. Ancheta se deruleaza pe toate palierele, atat cu privire la companiile private, cat si cu privire la autoritatile statului", a declarat Tibeiu Nitu luni seara, la iesire din sediul Parchetului General.

Incendiu in Colectiv: Un alt club din Bucuresti se inchide - ce solicitare a facut catre ISU

Nitu a precizat ca procurorii au reusit sa identifice persoanele si compania care au furnizat materialele folosite la spectacolul pirotehnic din clubul Colectiv in seara in care s-a produs incendiul.

Intrebat daca s-au descoperit fapte de coruptie in acest dosar, Tiberiu Nitu a spus ca, pana in acest moment, ancheta procurorilor s-a concentrat pe victime.

Incendiu in Colectiv Club din Bucuresti, mesaj catre clienti: Am preferat sa existam pentru cei ce au nevoie de noi

"Ne-am luat angajamentul ca vom acorda o atentie deosebita acestei cauze. Vom cauta sa facem o ancheta efectiva si intr-un termen rezonabil cu respectarea tuturor drepturilor si garantiilor procesuale", a mai declarat procurorul general.

In dosarul care are ca obiect incendiul produs in clubul Colectiv din Bucuresti, procurorii i-au pus sub acuzare pe cei trei actionari ai clubului, Costin Mincu, Alin George Anastasescu si Paul Gancea, pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

Incendiu in Club Colectiv: Iohannis a decorat doi dintre tinerii care au murit

Doi dintre ei, Alin George Anastasescu si Paul Gancea, au fost retinuti luni seara pentru 24 de ore, iar Costin Mincu se afla in continuare la audieri.

Citeste toate stirile despre tragedia din clubul Colectiv din Bucuresti

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#ancheta incendiu club Colectiv, #incendiu club Colectiv, #incendiu club Colectiv Bucuresti , #incendiu club Colectiv