Incendiu in Colectiv: Noapte de cosmar pentru dispecerii MAI - "Domnule, trezeste-te, INML-ul este morga"

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 20:11
6716 citiri
Incendiu in Colectiv: Noapte de cosmar pentru dispecerii MAI - "Domnule, trezeste-te, INML-ul este morga"
Foto: B1 TV

Noaptea de vineri spre sambata si orele ce au urmat au fost de cosmar si pentru dispecerii Ministerului de Interne, cei care au raspuns non-stop la numerele speciale destinate celor care doreau sa afle informatii despre victimele incendiului de la Clubul Colectiv.

Au invatat imediat numele victimelor si au sperat in minuni impreuna cu cei care sunau. "Mihai Alexandru, Catalina Ionita, Diana Enache, Oprita Irina, Adrian Rugina, Vulcu Adriana, Nelu Tilie, Andrei Buca, Petre Claudiu... vi-i spun pe toti, deja ii stiam, iar cea mai mare problema e ca deja incepeau sa apara imagini cu ei la televizor si asocierea aia o faceam automat in cap: numele si imaginea", a spus Simona Alupoaie, ofiter, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, arata Digi 24.

Incendiu in Colectiv: Patronii clubului, acuzati de ucidere si vatamare corporala din culpa

"Oprita, Rugina. Cel mai des sunau pentru Rugina, sunau minim 10 persoane, unul dupa altul. Pe urma am aflat si de ce", a declarat Manuela Guran, medic Departamentul pentru Situatii de Urgenta.

Cele doua au stat 24 de ore pe scaun si au vorbit non stop cu parintii, fratii, copiii sau prietenii victimelor.

Incendiu in Colectiv - Un club din tara anunta ca se inchide: Avem acelasi tip de burete pe pereti

"Intamplarea a facut ca eu sa raspund la unul dintre apelurile... suna colega doamnei care a decedat si care era mama celor cinci copii. Ma intreba daca stiu de colega ei pe care o rugase sa-i tina locul in acea noapte. Din pacate nu aveam nicio informatie, pentru ca noi nu am avut numele persoanelor decedate.

Abia dupa ce au fost identificate la IML si asta s-a intamplat in cursul diminetii, nu in noaptea aceea, s-a putut confirma. Pe mine acest apel, m-a marcat, m-a impresionat. Inclusiv doamna spunea: "Eu am rugat-o sa-mi tina locul si nu stim daca mai e in viata, daca mai dam de ea". Din pacate temerile s-au adeverit", a spus Manuela Guran.

"Pot sa va spun ca am plans mai mult, in noaptea aia n-am plans, dar am plans acasa. Noi nu stiam povestile din spatele fiecarui nume pentru ca nu aveam cum, nici nu era momentul sa aflu. Dar atunci cand am aflat de la dumneavoastra povestile, acelea m-au marcat dupa. As dori sa nu se mai intample asa ceva", a continuat medicul.

Citeste toate stirile despre tragedia din clubul Colectiv din Bucuresti

Povestile oamenilor care raspundeau la liniile de urgenta sunt la fel de ravasitoare precum ale celor care au fost de fata la tragicul eveniment.

"Mi-a spus ca l-a sunat un prieten si i-a spus ca sunt internati la INML. Zic: 'Va rog frumos, calmati-va si reluam conversatia'. L-am auzit in receptor: 'Sunt calm, va pot zice. Mi-a zis: prietenul meu i-a gasit, sunt ambii internati la INML'. Si i-am zis: 'Stiti ce este INML-ul?' 'E un spital'.

I-am zis: 'Este Institutul National de Medicina Legala'. 'Da, acolo ma indrept, daca puteti sa imi dati adresa', mi-a zis. I-am dat adresa si i-am zis: 'stiti in ce stare sunt?' Domnul o tinea pe a lui: da, da, sunt internati ambii acolo, la INML. I-am zis 'atunci, mergeti spre INML si veti afla date concrete despre cei doi'. Adica, nu as fi putut sa ii zic: 'Domnule, trezeste-te, INML-ul este morga'... Cam asa au fost conversatiile acestea", a mai spus Simona Alupoaie.

31 de persoane si-au pierdut viata in urma unui incendiu izbucnit vineri seara in clubul Colectiv din Bucuresti.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#dispeceri incendiu MAI, #incendiu club Colectiv , #incendiu club Colectiv