Incendiu in Colectiv: Nu a existat niciun fel de contract pentru focul de artificii

Sambata, 07 Noiembrie 2015, ora 18:43
2784 citiri
Incendiu in Colectiv: Nu a existat niciun fel de contract pentru focul de artificii
Foto: Arhiva Ziare.com

O angajata a firmei care a furnizat artificiile din Colectiv le-a spus anchetatorilor ca nu a existat niciun fel de contract intre compania la care lucreaza si Digidream, pentru focul de artificii de la club, ci a fost redactat de abia a doua zi dupa tragedie.

Andreea Sirbu, angajata a SC Golden Ideas Fireworks Artist, a declarat, in cadrul audierilor, ca, a doua zi dupa incendiul din Colectiv, a fost sunata pentru a-i cere lui Cristian Nita (directorul firmei) sa stearga din calculatorul de la birou actul aditional dintre aceasta societate si formatia care a organizat evenimentul.

"Nu cunosc scopul pentru care Nita Daniela Ioana (patroana firmei - n.red.) mi-a spus sa-i comunic lui Nita Cristian sa procedeze in felul acesta. Precizez ca Nita Daniela anterior, in cursul zilei de 31.10.2015, imi spusese mie sa sterg acele documente, dar am uitat, astfel ca l-am sunat pe Nita Cristian si i-am spus ce sa faca. (...)

Precizez ca in alte situatii nu mi s-a mai cerut sa sterg documente, singura data cand au fost sterse documente a fost in data de 31.10.2015. Ma refer la stergerea contractului dintre firma noastra si formatia care a organizat concertul din clubul Colectiv din seara de 30.10.2015", se arata in declaratia pe care Andreea Sirbu a dat-o in calitate de martor.

De asemenea, aceasta a explicat ca respectivul contract a fost redactat in data de 31 octombrie, conform unei intelegeri verbale, evenimentul din clubul Colectiv avand insa loc cu o seara inainte.

"Contractul care a fost sters din calculator a fost intocmit pe data de 31.10.2015. De la Nita Daniela Ioana am aflat ca a fost doar o intelegere verbala, contractul urmand sa fie semnat pe data de 31.10.2015, chiar daca evenimentul a avut loc in data de 30.10.2015.

Efectiv, nu a fost contract semnat intre firma noastra si DigiDream. Contractul a fost redactat sambata, pe 31.10.2015. Eu am redactat contractul si mi-a fost dictat de Nita Daniela Ioana. Practic, daca cineva ar fi verificat calculatorul, ar fi vazut la ce data a fost redactat contractul. (...) In mod efectiv, nu a existat niciun fel de contract intre firma noastra si DigiDream pentru focul de artificii din seara de 30.10.2015. A fost redactat de urgenta pe 31.10.2015", a declarat martora.

Procurorii Parchetului General au dispus, vineri, in dosarul incendiului de la Colectiv, retinerea pirotehnistului Viorel Zaharia, pentru ucidere din culpa, si a lui Cristian Mihai Nita si a Danielei Ioana Nita, pentru favorizarea faptuitorului si sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri, toti trei in legatura cu furnizarea artificiilor pentru clubul in care a avut loc incendiul soldat cu 32 de morti.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Daniela Nita, administrator si actionar majoritar al firmei Golden Ideas Fireworks Artists SRL, si Cristian Nita (director) au fost retinuti pentru savarsirea infractiunilor de favorizarea faptuitorului si sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri; iar Viorel Zaharia (pirotehnist) este acuzat de ucidere din culpa.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#incendiu Colectiv contract artificii , #incendiu club Colectiv