Incendiu in Colectiv Pompierii au verificat sute de cluburi, cinematografe si mall-uri: Amenzi de peste 2,5 milioane de lei

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 18:55
2009 citiri
Incendiu in Colectiv Pompierii au verificat sute de cluburi, cinematografe si mall-uri: Amenzi de peste 2,5 milioane de lei

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) a efectuat, in perioada 5-8 noiembrie, 425 de controale la cluburi, baruri, discoteci, sali de cinematograf sau spectacol si mall-uri, unde au constatat deficiente in urma carora au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de peste 2,5 milioane de lei.

In perioada mentionata s-au executat 425 controale si au fost constatate 1.239 deficiente, dintre care 181 au fost inlaturate pe timpul verificarilor. In urma actiunilor de control preventive, au fost aplicate 896 sanctiuni contraventionale (543 avertismente si 353 amenzi contraventionale).

Incendiu in Colectiv Pompierii au verificat noaptea cluburile din Constanta: Ce-au gasit (Video)

"Pentru desfasurarea acestor activitati, au fost angrenati 682 pompieri (inspectori de prevenire si personal din subunitatile de interventie), 384 de reprezentanti ai inspectoratelor de politie, 301 reprezentanti ai inspectoratelor de jandarmi si 230 de reprezentanti ai altor autoritati cu atributii de control", informeaza un comunicat al IGSU remis marti.

Din totalul operatorilor economici supusi actiunilor de verificare, 413 detin autorizatie de securitate la incendiu, fiind indeplinite criteriile prevazute in cadrul legislativ aplicabil domeniului de activitate.

"Principalele nereguli identificate in teren au constat in: lipsa autorizatiei de securitate la incendiu, deficiente privind existenta si functionalitatea mijloacelor tehnice de aparare impotriva incendiilor, organizarea activitatii de aparare impotriva incendiilor, nerespectarea reglementarilor referitoare la utilizarea focului deschis (de exemplu, lumanari) si a efectelor speciale artistice/pirotehnice, precum si cele referitoare la reglementarea fumatului", se arata in comunicat.

Incendiu in Colectiv: Peste Prut s-au verificat zeci de cluburi - foarte multe nereguli

Totodata, cu prilejul controalelor executate au fost depistate si trei incalcari grave ale cerintei de securitate la incendiu, situatie care a generat aplicarea masurii complementare de oprire a functionarii ori utilizarii constructiilor la operatorii economici care desfasoara activitati in domeniul alimentatiei publice si de agrement (un restaurant si un bar din judetul Dambovita, respectiv o sala de evenimente din municipiul Petrosani, judetul Hunedoara).

Din raportarile operative ulterioare si pentru bazarul din municipiul Suceava a fost dispusa masura de oprire a functionarii.

Incendiu in Colectiv: Bulgarii invata din greselile romanilor - controale stricte in cluburi

"Concomitent cu activitatile de control asupra respectarii normelor de aparare impotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunitatilor operative de interventie au efectuat 220 de actiuni de recunoastere la categoriile de obiective cuprinse in planurile de verificare", precizeaza IGSU.

Pe durata derularii activitatilor, personalul specializat al inspectiilor de prevenire a desfasurat 95 de exercitii de evacuare la care au participat peste 600 de persoane.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...