Incendiu in Colectiv Poza cu sicriul deschis al Mariei Ion, pe site-ul Patriarhiei

Marti, 03 Noiembrie 2015, ora 18:26
6288 citiri
Incendiu in Colectiv Poza cu sicriul deschis al Mariei Ion, pe site-ul Patriarhiei
Foto: B1TV

Patriarhul Daniel a participat marti la Biserica Delea Veche, la o scurta rugaciune facuta inainte de inmormantarea Mariei Ion, femeia de serviciu de la clubul Colectiv, care si-a pierdut viata in urma incendiului de vineri seara.

La acest moment presa nu a avut acces, doar televiziunea Patriarhiei, Trinitas TV.

Citeste toate stirile despre tragedia din Colectiv

Incendiu in Colectiv: Dupa 4 zile si multe critici, preotii ortodocsi au tinut o slujba la locul tragediei. Cum explica (Foto&video)

Intrebat despre acest lucru de jurnalisti, patriarhul Daniel a explicat ca Trinitas TV e "televiziunea Bisericii si platita de Biserica. Unde Biserica are lucrarea ei, atuncea vine si televiziunea ei".

Cand jurnalistii i-au atras atentia ca familia facuse apel la presa sa nu difuzeze imagini de niciun fel de la acest moment, PF Daniel a spus ca Trinitas TV nu va face publica filmarea fara acordul rudelor.

In schimb, pe site-ul agentiei de stiri a BOR, Basilica.ro, a fost postata o imagine din timpul slujbei, in prim-plan fiind sicriul descoperit cu trupul neinsufletit al Mariei Ion, acoperit de voal. In imagine apare si Patriarhul Daniel, inconjurat de 9 preoti.

Incendiu in Colectiv Patriarhul a luat Trinitas TV la inmormantare: Unde Biserica are lucrarea ei, atuncea vine si televiziunea ei

Patriarhul Daniel le raspunde celor care "vor spitale, nu catedrale": Sunt 20.000 de unitati medicale, nu 400!

Imaginea este insotita si de un text:

"Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, s-a aflat marti, 03 noiembrie 2015, la biserica parohiei Delea Veche, unde a oficiat un Trisaghion (cantarea Sfinte Dumnezeule - astfel numita pentru intreita repetare a cuvantului sfant, care este interpretarea sau parafrazarea imnului serafimic si care se canta la liturghie, n.red.) pentru Maria Ion, trecuta la cele vesnice in urma incendiului de la Clubul Colectiv din Capitala. La finalul slujbei, Preafericirea Sa a rostit un cuvant familiei indoliate in care a indemnat la rugaciune si ajutorare reciproca.

'Cel mai de pret lucru este acum, pe langa rugaciunea pentru cel decedat, si consolarea celui ramas in durere, in doliu. De aceea, noi am venit aici ca sa ne rugam pentru odihna sufletului roabei lui Dumnezeu Maria, mama a cinci copii, si aceasta durere este durerea intregii comunitati, nu doar a familiei. Pentru ca in Biserica noi vedem o familie a familiilor, familia spirituala a familiilor conjugale si a tuturor celor care aici in Biserica se roaga nu numai pentru cei vii, ci si pentru cei mutati la Domnul.

Ne rugam ca acesti copii care au ramas sa se intareasca sufleteste si trebuie sa ii ajutam. Nu putem suplini lipsa parintilor intru totul, dar printr-o prezenta milostiva, parinteasca si frateasca si printr-o ajutorare eficienta si nu doar in aceste zile, ci tot timpul in anii urmatori, incercam oarecum sa le aducem aminte ca iubirea mamei se manifesta prin mainile celor care simt cat de mare este durerea celor indoliati', a spus Preafericirea Sa.

Patriarhul Romaniei a oferit familiei indoliate un ajutor material. In continuare, a fost oficiata slujba de inmormantare de catre un sobor de preoti si diaconi", se arata pe agentia de stiri a BOR.

Patriarhul Daniel: S-a ajuns la o ostilitate comandata impotriva Bisericii. Ne retragem ca in timpul prigoanelor vechi

Incendiu in Club Colectiv: O femeie care lucra la negru, vaduva, mama a cinci copii, a murit in incendiu

A.S.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#poza cosciuc Maria Ion Patriarhie, #incendiu colectiv inmormantare femeie serviciu , #incendiu club Colectiv