Incendiu in Colectiv: Prelevare de piele la Baia Mare pentru ranitii din club

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 14:46
1514 citiri
Incendiu in Colectiv: Prelevare de piele la Baia Mare pentru ranitii din club
Foto: Arhiva Hepta.ro

O prelevare de organe si piele de la un barbat aflat in moarte cerebrala a avut loc la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare, pielea urmand sa fie folosita in cazul ranitilor din clubul Colectiv care au suferit arsuri pe suprafete mari din corp.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, marti, de Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" din Baia Mare, la unitatea medicala a avut loc, in noaptea de luni spre marti, o prelevare de organe si piele de la un maramuresean in varsta de 59 de ani, care a intrat in moarte cerebrala in urma unui accident vascular.

Conform sursei citate, apartinatorii au fost de acord sa fie prelevati de la barbat cei doi rinichi, ficatul si 2.500 de centimetri patrati de piele.

Incendiu in Colectiv: Cati raniti mai sunt internati in Bucuresti si in ce stare sunt

"Pielea astfel prelevata va fi folosita in cazul ranitilor din clubul Colectiv, tineri care au suferit arsuri pe suprafete mari din corp in urma tragicului incendiu si care se lupta, acum, pentru supravietuire", se arata in comunicat.

Conducerea spitalului a mentionat ca a fost primita o solicitare de prelevare de piele din partea doctorului Dan Enescu, de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti.

"Prelevarea de organe si piele a fost realizata de catre medicii de la Spitalul Fundeni, coordonati de doctorul Radu Zamfir, alaturi de o echipa medicala din Cluj-Napoca, oras spre care s-au indreptat, de altfel, cei doi rinichi. Ficatul si pielea au ajuns la Bucuresti", se arata in comunicat.

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoana. In 11 zile de la tragedie au decedat alte 21 de persoane, numarul victimelor ajungand, marti, la 48.

In spitalele din Capitala mai sunt internate, marti, 76 de persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv, dintre care 24 in stare critica si grava, alti 30 de pacienti fiind spitalizati in unitati sanitare din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Austria, Israel, Norvegia, Elvetia si Germania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
#prelevare piele raniti club Colectiv, #grefa piele raniti incendiu Colectiv , #incendiu club Colectiv