Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Incendiu in Colectiv Ranit in tragedie: Cu ochii inchisi m-am tarat pe coate si genunchi (Video)

Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 11:56
5982 citiri
Incendiu in Colectiv Ranit in tragedie: Cu ochii inchisi m-am tarat pe coate si genunchi (Video)
Foto: captura Realitatea TV

Cativa dintre pacientii internati dupa incendiul de la Colectiv, din 30 octombrie, au luat parte la o conferinta de presa, joi, impreuna cu medicii care ii trateaza.

Incendiu in Colectiv Doi raniti de la Floreasca au murit. Bilantul tragic a ajuns la 53 de morti

Andrei Trifu, in varsta de 44 de ani, scafandru din Mangalia, e unul dintre cei care au scapat cu viata din tragedia de acum aproape doua saptamani. Acesta a povestit ca a mers la concert cu prietenii, cei din trupa Goodbye to Gravity fiindu-i de asemeni prieteni. "In momentul in care a izbucnit incendiul, a fost o stare de hipnoza generala; lumea a paralizat pentru cateva secunde. Solistul chiar a cerut un instinctor, dar se pare ca nu a fost pentru moment nimic de ajutor.

Dupa cateva secunde, a inceput asa-zisul foc puternic, care a trimis lumea spre iesire, intr-o busculada de care nu as vrea sa aiba parte nimeni de acum incolo. Eram exact la mijlocul scenei, la patru metri de scena, in fata camerelor principale de filmat", povesteste Andrei Trifu.

S-a tarat pe coate, cu ochii inchisi si tinandu-si respiratia

"Cumva am reusit sa-mi fac loc spre iesire. Din pregatirea mea de ani de zile, de 20 si ceva de ani de armata, mi-am dat seama ca ceva este in neregula, asa ca am cautat sa-mi salvez in primul rand mie viata. Dar inainte sa fac asta am strigat oamenilor sa se lase cat mai jos, sa le induc oamenilor sa aiba o unda de reactie. Cine a ascultat, a ascultat", a continuat acesta sa descrie clipele de cosmar prin care el si alte sute de oameni au trecut.

Incendiu in Colectiv Pacient: As spune ca nici macar nu regret ca am fost in acel loc

"Spre iesire s-a creat o busculada, cei mai nepregatiti au inceput sa traga de cei din fata, ca sa iasa ei. Pana spre iesire am reusit sa-mi mentin respiratia un minut si jumatate, cu ochii inchisi m-am tarat pe coate si genunchi, exact cum am facut in armata. Lucrul acesta m-a salvat. In urma controalelor facute nu am nimic", a spus Andrei Trifu.

Caile sale respiratorii au scapat, insa barbatul este ranit la cap, unde poarta un bandaj. In plus, acesta este in continuare internat.

In cele din urma, el si o alta persoana care i se agatase de picior au fost ridicati in picioare de cineva si scosi afara, a mai povestit Andrei Trifu.

Incendiu in Colectiv Pacient: Nu ne mai intrebati cum e. Oare crezi ca e misto?

Potrivit acestuia, de vina pentru cele intamplate este conducerea clubului, care "nu si-a luat masuri de siguranta". "In orice loc trebuie sa existe un stingator, un hidrant, lucruri pe care putem toti sa le manevram cand se intampla aceste fenomene", a spus el.

Incendiu in Colectiv Pacient: Sunt doctori care au stat cate trei zile in garda ca sa putem sa va facem cu mana

Pus de catre jurnalistii aflati la Spitalul Bagdasar Arseni sa comenteze faptul ca fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost eliberat, acesta a declarat: "Nu ma pot baga in polemici, ca nu este subiectul filmului. Eu cred ca adevaratii vinovati vor fi pedepsiti".

Piedone a fost eliberat - a fost aplaudat la iesirea din arest

Trifu s-a referit si la cei care l-au ingrijit pe el si pe restul victimelor incendiului, afirmand ca "medicii au renuntat de multe ori la familiile lor ca sa fie alaturi de noi". "Ce-am observat pozitiv este mobilizarea unei forte umane in sprijinul nostru", a mai spus el.

Incendiu in Colectiv Arafat: Nu s-a gresit la interventie, s-a gresit din partea celor care arata cu degetul

"Se zice sa ierti, dar sa nu uiti!"

Intrebat daca ii poate ierta pe cei din vina carora s-a intamplat totul, acesta a replicat: "Se zice sa ierti, dar sa nu uiti. Cred ca iertarea va veni usor-usor, dar nu trebuie sa uitam, ca, daca uitam, se va repeta".

In final, Andrei Trifu a adaugat: "Pe mine nu ma va opri un dezastru sau o nenorocire sa fac ceea ce-mi place, sa merg si sa-mi sustin prietenii si sa sustin muzica rock romaneasca!".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Andrei Trifu incendiu Colectiv, #Andrei Trifu ranit incendiu, #raniti internati incediu Colectiv , #incendiu club Colectiv