Incendiu in Colectiv Romania a cerut ajutorul Marii Britanii la sapte zile de la tragedie

Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 21:18
2903 citiri
Incendiu in Colectiv Romania a cerut ajutorul Marii Britanii la sapte zile de la tragedie
Foto: Facebook/Departamentul pentru Situatii de Urgenta

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell, a declarat, joi, ca primul contact pe care l-a avut cu autoritatile romane dupa tragedia din clubul Colectiv a fost chiar in noaptea incendiului, in jurul orei 4:00 dimineata, si a precizat ca britanicii au primit o solicitare formala de ajutor pe 6 noiembrie.

"Primul contact pe care l-am avut cu autoritatile romane cred ca a fost in jurul orei 4:00 dimineata, sambata, 31 octombrie, cand am aflat despre incendiu si am sunat la Departamentul pentru Situatii de Urgenta. Apoi am ramas in contact pe parcursul saptamanii cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta, am avut mai multe discutii cu doctorul Arafat, de exemplu", a spus Brummell, intr-un briefing de presa.

Incendiu in Colectiv Arafat: Nu s-a gresit la interventie, s-a gresit din partea celor care arata cu degetul (Video)

Acesta a relatat ca marti, 3 noiembrie, doctorul Sarah Pape, specialist in domeniul arsurilor, a venit pe cont propriu la Bucuresti, aducand un echipament performant capabil sa scaneze arsurile victimelor astfel incat medicii sa poata decida daca e necesara interventia chirurgicala sau pielea poate fi lasata sa se regenereze natural.

Incendiu in Colectiv: De ce au fost trimisi ranitii asa tarziu in strainatate

Ambasadorul a mentionat ca pe 6 noiembrie a avut o intalnire cu doctorul Sarah Pape si cu ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, unde medicul britanic si-a prezentat impresiile referitoare la nevoile clinice ale victimelor.

Incendiu in Colectiv Scandal intre medici pe modul in care au fost tratati ranitii

"La acel moment, domnul Banicioiu a facut o cerere formala, sub forma unei scrisori, in aceeasi zi. Deci am primit scrisoarea in 6 noiembrie si am putut apoi avea un proces de evaluare a pacientilor", a mentionat diplomatul britanic, precizand ca acesta a fost primul sau contact cu ministrul Sanatatii dupa incendiu.

Brummell a mai spus ca evaluarea a fost realizata de catre doctor Pape, impreuna cu un alt medic britanic, Keith Judkins, cu medici romani si reprezentanti ai ISU.

Incendiu in Colectiv Medic din Franta: Nu am fi facut mai bine nici in Franta, Belgia sau Anglia

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#victime Colectiv Marea Britanie, #ajutor strainatate Colectiv , #incendiu club Colectiv