Incendiu in Colectiv Romania face un pas spre interzicerea fumatului in spatii inchise

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 22:33
7694 citiri
Incendiu in Colectiv Romania face un pas spre interzicerea fumatului in spatii inchise

Romania s-ar putea alinia in curand la practicile europene in ceea ce priveste fumatul in restaurante, baruri si institutii. Comisa pentru Sanatate din Camera Deputatilor a dat marti aviz pozitiv unui proiect de lege care interzice fumatul in spatii inchise.

Anuntul a fost facut pe Facebook de deputatul Remus Cernea, iar initiativa legislativa ar putea fi suspusa votului in Camera Deputatilor saptamana viitoare.

"Un succes important pentru cresterea calitatii vietii in tara noastra si pentru sanatatea cetatenilor a fost inregistrat astazi la Comisia pentru Sanatate din Camera Deputatilor! A fost votat, dupa o ampla si aprofundata dezbatere, un raport pozitiv pentru o initiativa legislativa care interzice fumatul in toate spatiile publice (inchise) - inclusiv restaurante, institutii s.a.m.d. Astfel, Romania intra in randul tarilor civilizate europene", a scris pe Facebook Remus Cernea.

Parlamentarul a subliniat ca "bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de mortalitate in tara noastra, iar fumatul este un factor determinant de imbolnavire. Speranta medie de viata pentru fumatori este cu 10-15 ani sub cea a nefumatorilor".

In Parlament au fost depuse, de-a lungul timpului, mai multe initiative legislative care propuneau interzicerea fumatului in spatii publice, insa niciuna dintre ele nu a devenit pana acum lege.

Comisia pentru Sanatate a dezbatut marti aceasta propunere pe fondul ingrijorarilor ridicate din spatiul public cu privire la pericolul izbucnirii unui incendiu in locuri inchise. Amintim ca focul din clubul Colectiv a pornit de la niste artificii si s-a soldat cu moartea a 48 de oameni pana in acest moment.

Incendiu in Colectiv Un pacient din Marea Britanie a murit - Bilantul tragediei a ajuns la 48 de morti

Semnale legate de interzicerea fumatului au venit inclusiv de la proprietarii de localuri si muzicieni.

De exemplu, reprezentantii clubului Koshin Glam din Ploiesti au anuntat saptamana trecuta ca localul isi suspenda activitatea pentru a face modificari ce tin de siguranta, iar dupa redeschidere fumatul va fi interzis.

Incendiu in Colectiv Inca un club se inchide - Dupa redeschidere fumatul va fi interzis

La randul sau, trupa rock Taine a anuntat ca nu va mai sustine concerte pana cand nu se va interzice fumatul in cluburi.

Incendiu in Colectiv O trupa rock refuza sa concerteze pana se interzice fumatul in cluburi

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...
Comentarii
Vintage
rank 5
In primul rand n-ar trebui sa mai fumati artificii in spatii inchise