Incendiu in Colectiv Romanii din Spania se ofera sa cazeze familiile ranitilor transferati acolo

Luni, 09 Noiembrie 2015, ora 16:25
1812 citiri
Incendiu in Colectiv Romanii din Spania se ofera sa cazeze familiile ranitilor transferati acolo
Foto: Arhiva Ziare.com

Spitalul din Getafe (Spania) si Directia spaniola de Cooperare Medicala si Relatii Institutionale au aprobat primirea in sectia de arsi a unor persoane ranite in urma incendiului din clubul Colectiv, a anuntat, luni, Federatia asociatiilor de romani din Europa (FADERE).

"In urma unei cereri semnate de FADERE, spitalul din Getafe si Directia spaniola de Cooperare Medicala si Relatii Institutionale au aprobat primirea in sectia de arsi din Getafe, Madrid, Spania, a unor raniti din Romania de la Clubul Colectiv. Spitalul din Getafe, este unul nou si este dotat cu o sectie ultramoderna pentru tratarea persoanelor arse.

Romanii din zona Madrid s-au mobilizat si mai multi dintre ei au spus ca sunt dispusi sa se ocupe de cazarea si masa familiilor ranitilor transportati la Madrid, iar membrii unei biserici sunt dispusi sa plateasca cheltuielile medicale ale pacientilor, in cazul in care promisiunile guvernantilor privind deconturile vor lasa si acum de dorit", spun reprezentantii FADERE.

Potrivit acestora, in majoritatea oraselor unde exista comunitati mari de romani au fost organizate in acest sfarsit de saptamana manifestatii pentru comemorarea persoanelor decedate in clubul Colectiv.

Luni, in spitalele din Capitala mai erau internate 83 de persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv, dintre care 15 sunt in stare critica, sase in stare grava si 62 sunt stabilizate.

Incendiu in Colectiv: 83 de raniti in spitalele din Bucuresti, din care 15 in stare critica

Dintre pacientii internati in spitale din Capitala, 35 au fost transportati spre unitati sanitare din strainatate, insa patru au decedat. Astfel, doi raniti au decedat sambata, dupa ce au ajuns in Olanda, iar bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a murit duminica seara, dupa ce a intrat in stop cardiorespirator in aeronava care il transporta la o clinica din Elvetia si care a fost intoarsa din drum.

Numarul persoanelor care au decedat in urma incendiului din clubul Colectiv a ajuns, luni, la 46, dupa ce jurnalista si fotografa Teodora Maftei a murit la clinica din Israel, unde a fost transferata saptamana trecuta.

Familiile victimelor tragediei din Clubul Colectiv care sunt internate in spitale din strainatate vor primi 7.500 de euro lunar, ajutor din partea Guvernului, iar rudele pacientilor spitalizati in tara vor beneficia de 6.000 de lei pe luna, pe toata durata spitalizarii, a anuntat, luni dimineata, premierul interimar Sorin Cimpeanu.

Incendiu in Colectiv Ajutor de la Guvern - cat primesc ranitii internati in tara si strainatate (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#raniti spital Spania, #romani Spania cazare familii, #raniti Colectiv strainatate , #incendiu club Colectiv