Incendiu in Colectiv Trei raniti in stare grava de la Spitalul Militar ar putea fi trimisi in Belgia

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 11:14
1648 citiri
Incendiu in Colectiv Trei raniti in stare grava de la Spitalul Militar ar putea fi trimisi in Belgia
Foto: Hepta.ro

Doi raniti grav in incendiul din clubul Colectiv care se afla internati la Spitalul Militar ar putea fi transportati pentru tratament in Belgia, cu o aeronava Spartan, daca familiile lor isi dau acordul. Totodata, pe lista pentru Bruxelles s-ar mai afla si o persoana cu rani mai usoare, dar a carei stare este instabila.

Florentina Ionita Radu, director al Spitalului Militar, a declarat vineri dimineata ca urmeaza sa se stabileasca "cine doreste si cine nu, cei care raman aici avem un protocol si suntem pregatiti si pentru baiatul de la Politehnica, se poate face grefa, pentru domnisoara arhitect suntem pregatiti (...) este o situatie dificila pentru ca acesti pacienti pot fi imprevizibili, chiar si cei care par stabilizati, pot sa apara suprainfectii, ei au o imunitate foarte scazuta. Noi speram ca evolutia lor sa fie foarte buna dar exista aceste riscuri".

Incendiu in Colectiv Cei doi raniti spanioli vor fi externati

Daca se decide transportarea lor in Belgia, "va veni un echipaj SMURD si vor fi transportati acolo, aceasta aeronava Spartan poate sa transporte pana la 12 pacienti intinsi pe paturi". Managerul a admis ca spitalul nu este echipat pentru numarul mare de raniti pe care trebuie sa ii ingrijeasca: "Sunt lucruri pentru care nu suntem pregatiti, incercam sa ne adaptam...".

Incendiu in Colectiv Unui ranit i se va monta un plaman artificial

La randul sau, doctorul chirurg care i-a operat pe raniti a explicat ca "din cei 8 pacienti care au nevoie de tratament mai agresiv, in primele 10-12 ore toti au beneficiat de interventii chirurgicale, din acestia sase au avut nevoie de excizia completa a tesuturilor, doar doi dintre ei, cei mai instabili hemodinamic, au ramas de grefat pentru astazi. Avand in vedere vizita unor medici din Belgia am hotarat temporizarea operatiilor lor (...) asteptam decizia familiilor in ceea ce priveste cei trei pacienti care sunt instabili si in stare critica, in functie de decizia familiei ramane sa ii operam azi sau sa fie transportati in afara".

In urma incendiului izbucnit sambata seara in clubul Colectiv, in spitalele bucurestene mai sunt inetrnati 127 de raniti, din care 65 in stare critica si grava, potrivit celui mai recent bilant.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#raniti club Colectiv transport Belgia, #raniti Colectiv transportati Belgia , #incendiu club Colectiv