Incendiu in Colectiv Un club din tara anunta ca se inchide: Avem acelasi tip de burete pe pereti

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 13:10
6242 citiri
Incendiu in Colectiv Un club din tara anunta ca se inchide: Avem acelasi tip de burete pe pereti
Foto: Facebook/Rockstadt

Tragedia din Clubul Colectiv din Capitala in urma careia 30 de persoane au murit si alte 137 sunt in continuare internate a fost un semnal de alarma pentru localurile bucurestene, dar si din intreaga tara, multi patroni realizand ca doar intamplarea a facut ca o astfel de nenorocire sa nu aiba loc in cluburile lor.

Dupa ce patronul clubului Expirat din Bucuresti, Andrei Sosa, a anuntat ca va inchide pentru ca ani de zile, weekend de weekend, a pus in pericol viata a mii de oameni, inca un local a facut un anunt similar.

Patronul clubului Rockstadt din Brasov a anuntat ca va suspenda temporar activitatea pana cand conditiile de siguranta vor intruni standardele europene.

Citeste toate stirile despre tragedia din clubul Colectiv din Bucuresti

Incendiu in Club Colectiv: Citeste aici toate informatiile si declaratiile din ultimele zile despre tragedia din Bucuresti

Incendiu in Club Colectiv: Primarul sectorului 4 spune ca nu are ce sa-si reproseze

"Ca o reactie imediata a celor intamplate la Bucuresti, am decis reevaluarea conditiilor de siguranta aflate in clubul Rockstadt. Desi clubul dispune in acest moment de cai de iesiri in caz de urgenta, hidrant si stingatoare, la o analiza amanuntita asupra buretelui de izolare fonica, s-a constatat ca acesta face parte din aceeasi categorie de burete folosita in clubul Colectiv din Bucuresti.

In acest sens, vom intra in renovare pentru a inlocui intreaga suprafata de burete cu un material ignifug ce nu poate permite arderea. Mai mult, in club va fi montat un sistem de stingere cu sprinkele, in conformitate cu reglementarile europene aflate in vigoare.

Nu in ultimul rand, dorim sa mentionam ca luam absolut toate masurile de preventie aflate in actuala legislatie si mai mult, instalam si alte masuri pentru a fi absolut siguri ca niciodata nu ne vom afla in tragica situatie petrecuta la Bucuresti.

In ce priveste redeschiderea clubului, desigur, vom comunica oficial acest lucru in momentul in care toate detaliile vor fi puse la punct. Momentan, clubul va fi inchis pe o periodata de 10 zile, in functie de cand va ajunge comanda de burete ignifug", se arata in mesajul postat de Stefan Zaharescu pe Facebook.

Incendiu in Club Colectiv O trupa rock refuza sa concerteze pana se interzice fumatul in cluburi

Dupa tragedia din Colectiv mai multe cluburi au fost vizate de controale, iar patronii au devenit brusc constienti de riscurile la care isi expun in fiecare minut clientii. Un reportaj cu camera ascunsa realizat de Digi 24 arata ca abia acum, in al 13-lea ceas, cei care detin diverse localuri au dat buzna sa-si cumpere extinctoare si au inceput sa faca planul de evacuare in caz de incendiu.

30 de morti si 137 de raniti, din care 90 in stare grava si foarte grava, este cel mai recent bilant al incendiului devastator care a mistuit vineri noapte clubul Colectiv in timpul unui concert cu sute de spectatori.

Supravietuitorii au povestit ca incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stalp al cladirii aprinzandu-se. Ulterior, focul s-a propagat la tavan. Bucati din plafon, care era capitonat si el cu burete fonic, s-au desprins si au cazut peste oameni. Persoanele din club au fost cuprinse de panica si s-au imbulzit spre iesire, creandu-se busculada, deoarece doar una dintre usile de la intrare s-a deschis in prima instanta.

Incendiu in Colectiv: Actionarii traiau bine de pe urma urma clubului. Unuia i-au mai ars doua localuri

Imaginile de la fata locului au fost dramatice: zeci de persoane, care au suferit arsuri grave, au fost resuscitate direct pe caldaram. Un martor a declarat la scurt timp dupa tragedie ca in local "sunt morti pe jos". Clubul nu avea autorizatie pentru un spectacol pirotehnic.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Rockstadt Brasov inchis incendiu Colectiv, #incendiu Colectiv morti raniti , #incendiu club Colectiv