Incendiu in Colectiv: Un interviu cu o victima declanseaza un scandal mediatic

Sambata, 07 Noiembrie 2015, ora 19:17
30756 citiri
Incendiu in Colectiv: Un interviu cu o victima declanseaza un scandal mediatic
Foto: Facebook/Valentin Jucan

Un interviu acordat de unul dintre ranitii grav in incendiul de la Colectiv a iscat o disputa apriga intre unul dintre membrii CNA si o realizatoare de televiziune.

Scandalul s-a declansat dupa ce Simona Gherghe, realizatoarea unei emisiuni la Antena1, a difuzat imagini cu Mihai, unul dintre ranitii grav in incendiul de acum o saptamana din club.

"Simona Gherghe...chiar nu ai limite? Chiar nu poti dovedi putin bun simt?? Chiar nu iti poti infrana putin lipsa decentei??? Lasati in pace bietii oameni!! Sufera destul!!

Nu va este rusine sa intrati in saloane peste ei? Nu va este rusine sa profitati de suferinta lor? Lasati-i in pace! Voi nu va comportati ca niste adevarati jurnalisti! Va comportati ca niste hiene!", a postat vineri seara pe Facebook Valentin Jucan, membru in Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

De altfel, acesta a prezentat si articolele din Codul de reglementare al continutului audiovizual care interzic difuzarea de imagini ale victimelor sau care "exploateaza sau scot in evidenta traumele ori traumatismele unei persoane".

In replica, Simona Gherghe a declarat pentru Pagina de Media ca tanarul intervievat si-a dat acordul, iar fata sa era bandajata aproape in totalitate.

"Mihai a vorbit pentru ca a vrut, a simtit nevoia sa povesteasca si sa le multumeasca celor care l-au salvat. E un caz special, un copil foarte curajos, care a mers acolo in scaunul cu rotile. De ce nu ar avea si el dreptul sa-si spuna povestea, in limitele legii?

Interviul a fost realizat CU ACORDUL parintilor si al profesorului Dan Enescu, de la Spitalul Grigore Alexandrescu, de altfel, prezenti in emisiune (mama in direct, medicul inregistrat) ", se arata in punctul de vedere oferit sursei citate, in care se mai precizeaza ca "au existat, conform legislatiei audiovizualului, marcaje de protectie, atat pe ecran, cat si in prezentare".

Incendiu in Colectiv: 7 morti in 12 ore si bilantul negru ajunge la 39 LIVE

Valentin Jucan nu a fost convins de argumentele realizatoarei TV, lansand acuzatii grave la adresa acesteia.

"Serios? Chiar asa, doamna Gherghe? Nu stia copilul cum sa va mai sune, pe unde sa va gaseasca? Erau si parintii disperati sa va sune, asa-i?? Asta era grija lor, sa o cheme pe Simona Gherghe sa vina sa faca interviu cu copilul bandajat, sub tratament, cica sa multumeasca.

Cui sa multumeasca, doamna? Profesorului Enescu, cel care supraveghea victimele minut cu minut? Adica profesorul Enescu primeste multumirile numai prin intermediul televiziunii? Nu va dati seama ce explicatii penibile oferiti? Mintiti in mod odios!", a postat sambata pe Facebook Valentin Jucan.

Mai mult, acesta a sustinut ca jurnalistii au mers peste raniti in spitale, suspectandu-i ca au oferit bani pentru interviul acordat.

"Voi sunteti cei care ati mers peste ei! Ati intrat in saloane! Si nu sunteti singurii! Nimeni nu v-a solicitat prezenta! Ati mers in spitale cu acordurile la semnat, dupa voi! Eventual, cati bani le-ati dat ca sa va faceti emisiunea si, bineinteles, rating-ul? Vesnica poveste, vesnica explicatie in fata CNA: 'ei ne-au chemat, nu noi am mers'. La fel a fost si in cazul fetei violate de la Vaslui! Si ea, nu mai stia cum sa cheme presa mai repede, asa-i? Ne luati drept prosti.Rating cu orice pret!", a sustinut Valentin Jucan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#interviu ranit Colectiv Jucan Gherghe , #incendiu club Colectiv
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Incendiu in Colectiv: Un interviu cu o victima declanseaza un
Poza JulianDoe
JulianDoe
rank 5