Incepe procesul in dosarul #Colectiv. Toate contestatiile au fost respinse

Joi, 29 Decembrie 2016, ora 15:15
3868 citiri
Incepe procesul in dosarul #Colectiv. Toate contestatiile au fost respinse

Tribunalul Bucuresti a respins, joi, toate contestatiile si exceptiile formulate in dosarul patronilor clubului Colectiv si dispune inceperea judecarii cauzei. Judecatoria Sectorului 4 urmeaza sa stabileasca primul termen.

Dosarul Colectiv, in care sunt judecati pentru ucidere din culpa patronii clubului Colectiv si administratorii firmei care au instalat artificiile folosite in seara concertului din 30 octombrie 2015, a ajuns in instanta in 28 aprilie 2016. Dupa aproape sase luni in care a fost in procedura de camera preliminara, Judecatoria Sectorului 4 a dispus inceperea judecarii pe fond.

Tribunalul Bucuresti a apreciat ca toate contestatiile sunt nefondate si ca dosarul nu trebuie retrimis procurorilor Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru refacerea rechizitoriului.

Hotararea Tribunalului Bucuresti este definitiva, astfel ca Judecatoria Sectorului 4 urmeaza sa stabileasca primul termen de judecare pe fond in dosarul Colectiv.

La dosar vor fi mentinute toate probele depuse de procurori, printre care imagini video inregistrate in seara zilei de 30 octombrie 2015 in clubul Colectiv, expertize in incendii si constructii, procese-verbale de redare a imaginilor si de redare a unor convorbiri telefonice.

In urma incendiului din clubul Colectiv si-au pierdut viata 64 de persoane, intre care 27 in noaptea tragediei si 37 ulterior, in spitale din Bucuresti si din strainatate. Printre victime se afla fotografi, artisti, olimpici si studenti straini.

Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit in timpul unui concert sustinut in clubul Colectiv de trupa rock bucuresteana Goodbye to Gravity, care isi lansa albumul "Mantras of War". Solistul Andrei Galut este singurul membru al trupei care a supravietuit tragediei.

In dosarul Colectiv s-au constituit parti civile 139 de persoane, 11 spitale si cinci institutii.

Citeste si raportul Guvernului in cazul Colectiv, dar si daca s-a schimbat ceva dupa aceasta tragedie.

Citeste si:
PNL a depus o sesizare la Camera Deputaților împotriva parlamentarilor AUR care l-au bruscat pe Florin Roman la citirea moțiunii de cenzură
PNL a depus o sesizare la Camera Deputaților împotriva parlamentarilor AUR care l-au bruscat pe Florin Roman la citirea moțiunii de cenzură
Deputatul PNL Cristian Băcanu a depus vineri, 17 septembrie, o sesizare la Camera Deputaților împotriva parlamentarilor AUR Antonio Andrușceac și Ciprian-Titi Stoica, care în urmă cu o...
Orban: Am apreciat corectitudinea UDMR în respectarea programului de guvernare
Orban: Am apreciat corectitudinea UDMR în respectarea programului de guvernare
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, vineri, la Congresul UDMR, că a apreciat, de-a lungul timpului, corectitudinea UDMR în respectarea programului de guvernare. El a subliniat şi că...
Sursa: NEWS.RO