Incepe procesul in dosarul #Colectiv. Toate contestatiile au fost respinse

Joi, 29 Decembrie 2016, ora 15:15
4189 citiri
Incepe procesul in dosarul #Colectiv. Toate contestatiile au fost respinse
Foto: Arhiva/Ziare.com

Tribunalul Bucuresti a respins, joi, toate contestatiile si exceptiile formulate in dosarul patronilor clubului Colectiv si dispune inceperea judecarii cauzei. Judecatoria Sectorului 4 urmeaza sa stabileasca primul termen.

Dosarul Colectiv, in care sunt judecati pentru ucidere din culpa patronii clubului Colectiv si administratorii firmei care au instalat artificiile folosite in seara concertului din 30 octombrie 2015, a ajuns in instanta in 28 aprilie 2016. Dupa aproape sase luni in care a fost in procedura de camera preliminara, Judecatoria Sectorului 4 a dispus inceperea judecarii pe fond.

Tribunalul Bucuresti a apreciat ca toate contestatiile sunt nefondate si ca dosarul nu trebuie retrimis procurorilor Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru refacerea rechizitoriului.

Hotararea Tribunalului Bucuresti este definitiva, astfel ca Judecatoria Sectorului 4 urmeaza sa stabileasca primul termen de judecare pe fond in dosarul Colectiv.

La dosar vor fi mentinute toate probele depuse de procurori, printre care imagini video inregistrate in seara zilei de 30 octombrie 2015 in clubul Colectiv, expertize in incendii si constructii, procese-verbale de redare a imaginilor si de redare a unor convorbiri telefonice.

In urma incendiului din clubul Colectiv si-au pierdut viata 64 de persoane, intre care 27 in noaptea tragediei si 37 ulterior, in spitale din Bucuresti si din strainatate. Printre victime se afla fotografi, artisti, olimpici si studenti straini.

Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit in timpul unui concert sustinut in clubul Colectiv de trupa rock bucuresteana Goodbye to Gravity, care isi lansa albumul "Mantras of War". Solistul Andrei Galut este singurul membru al trupei care a supravietuit tragediei.

In dosarul Colectiv s-au constituit parti civile 139 de persoane, 11 spitale si cinci institutii.

Citeste si raportul Guvernului in cazul Colectiv, dar si daca s-a schimbat ceva dupa aceasta tragedie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#incepe proces Colectiv, #contestatii respinse Colectiv, #judecati Colectiv , #incendiu club Colectiv