Intalnire intre asociatia #Colectiv si Guvern - ce s-a cerut si ce s-a obtinut

Marti, 12 Aprilie 2016, ora 15:12
1514 citiri
Intalnire intre asociatia #Colectiv si Guvern - ce s-a cerut si ce s-a obtinut
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, a declarat, marti, dupa intalnirea pe care a avut-o cu reprezentanti ai Guvernului, ca acestia au promis ca problemele ranitilor din incendiu se vor rezolva.

Cele mai multe probleme sunt legate de banii pentru insotitori si de birocratia cu care se confrunta acestia in obtinerea drepturilor lor, informeaza News.ro.

"Am venit sa ne prezentam, ca si Asociatie, planurile, proiectele si, de asemenea, punctual, anumite nevoi ale ranitilor si de aici am pornit de la ideea ca in afara de cele cateva zeci de raniti ai nostri din Colectiv trebuie sa rezolvam un program pentru arsii din Romania pentru care nu exista cam nimic", a declarat, marti, Eugen Iancu de la Asociatia Colectiv GTG 3010, dupa intalnirea cu reprezentantii Guvernului.

#Colectiv Acuzatii noi in dosar: Nu s-a asigurat securitatea in munca

Cererile cu care reprezentantii Asociatiei au venit la Guvern sunt legate de ajutorarea ranitilor din punct de vedere medical si birocratic.

"Nevoi medicale, nevoi psihologice, este necesar sa-i protejam cumva si din punctul de vedere al deplasarilor foarte multe dupa tot felul de documente. Pentru un certificat medical trebuie sa alerge pe la 10 institutii", a precizat Eugen Iancu, adaugand ca nu au cerut si sprijin financiar.

"Nu am cerut bani suplimentar. Am cerut ca acele sume care au fost oferite de Guvern sa se dea la timp, sa nu trebuiasca oamenii sa alerge, sa intalneasca acolo tot felul de hartii.

Suntem in Bucuresti, aici ca sa obtii trei semnaturi trebuie sa alerge in doua sectoare. Nu am cerut nimic in plus, strict ceea ce s-a dat sa se dea intr-un mod mult mai simplu, fara atatea piedici. Ganditi-va ca pe oameni arsi care se imbraca foarte greu nu poti sa-i pui sa faca cinci deplasari in cinci zile", a precizat Iancu.

In urma discutiilor, Iancu a spus ca deocamdata reprezentantii Executivului si-au notat punctele discutate si au obtinut promisiunea ca in cel mai scurt timp se vor rezolva problemele.

Dosarele a 13 morti din #Colectiv, facute publice: Care sunt cauzele deceselor (Video)

Referitor la raportul Colectiv al Corpului de control al primului-ministru, Iancu a spus ca este cel mai "apropiat de realitate".

"Asa s-a intamplat acolo, din cei 187 de raniti peste 100 au ajuns cu taxiuri si masini proprii, vreo 70 au ajuns cu Salvarile. Au ajuns fara fise de triere. Nu a existat medic de triere, nu inteleg daca au aparut sau nu fise de triere intre timp. Salvarile nu au ajuns in 8 minute, ci au ajuns in alti timpi", a aratat Iancu.

O victima din #Colectiv, mesaj pentru patroni: Ar face bine sa stea cu ochii-n patru

ISU, DSP, Departamentul pentru Situatii de Urgenta si spitalele unde au fost internate victimele au "manifestat deficiente" in interventiile din cazul Colectiv, in timp ce Prefectura, STS, Politia, Jandarmeria, SABI si SMURD au actionat corespunzator, se arata in Raportul Corpului de de Control al Primului Ministru, care precizeaza ca se impune reformarea radicala si imbunatatirea sistemului de asistenta de urgenta in caz de accidente colective, calamitati si dezastre in faza prespitaliceasca, precum si a asistentei de urgenta in cadrul spitalelor.

Documentul apreciaza ca modul de actiune al institutiilor implicate in interventia din seara de 30 octombrie 2015 a fost "unul sub medie", constatandu-se ca exista institutii care si-au facut datoria in mod corespunzator si altele care au manifestat deficiente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#intalnire asociatia Colectiv Guvern, #asociatia Colectiv cerinte Guvern, #raniti Colectiv, #incendiu club Colectiv , #incendiu club Colectiv