Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Iohannis, dupa incendiul din club: Am indicii ca ignorarea normelor si a legilor a dus la aceasta tragedie

Sambata, 31 Octombrie 2015, ora 11:15
3450 citiri
Iohannis, dupa incendiul din club: Am indicii ca ignorarea normelor si a legilor a dus la aceasta tragedie
Foto: Captura Antena 3

Presedintele Klaus Iohannis, care a ajuns sambata dimineata la Spitalul Floreasca, pentru a vizita ranitii in urma incendiului de la clubul Colectiv, a declarat ca are "indicii" ca tragedia s-a produs din cauza ignorarii "normelor si a legilor".

"Sunt indurerat, cutremurat, dar in acelasi timp sunt si revoltat ca o astfel de tragedie de proportii s-a putut intampla chiar in mijlocul Bucurestiului, atatia tineri nevinovati au murit, multi, foarte multi sunt raniti.

Voi merge acum sa ii vizitez pe unii sa incerc sa vorbesc cu ei sau cu apartinatorii. Cred ca este foarte important sa tragem deja primele invataminte: cred ca aceasta tragedie se datoreaza si faptului ca s-a abordat 'lasa ca merge si asa'. Am indicii ca nu s-au respectat reglementarile legale, am indicii ca ignorarea normelor a dus la aceasta tragedie", a declarat Iohannis.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: 27 de morti, peste 150 de raniti LIVE

Tragedie intr-un club din Bucuresti: 27 de morti, Arafat anunta ca bilantul ar putea creste

Seful statului a facut un apel la autoritati, carora le-a cerut sa vina cat mai curand cu concluzii.

"Sper ca autoritatile sa termine repede si ferm anchetele si sa avem concluzii cu care putem pe urma sa explicam parintilor, fratilor, copiilor victimelor de ce s-a intamplat aceasta tragedie. Am fost toata noaptea in legatura cu autoritatile, astazi am fost in legatura cu Procuratura Generala si i-am rugat pe toti sa vina cat se poate de repede cu concluzii, ca astfel de tragedii sa nu se mai intample niciodata. Am fost cutremurat la stirea ca au fost victime, este ceva ce nu trebuie sa existe si am antamat deja, de azinoapte, ideea doliului national. Vom avea astazi, cred, o hotarare de Guvern, conform legii.

Le multumesc celor care au fost acolo si au intervenit. Cred ca autopritiatilse acum isi fac datoria. Pentru unii este prea tarziu, dar este bine ca am avut aceasta reactie rapida", a declarat Iohannis.

Dupa aproximativ 15 minute petrecute in spital, acesta a luat decizia de a merge la locului incendiului. La ora 12:00 are loc, la Cotroceni, o sedinta de urgenta.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Trei zile de doliu national

Un incendiu puternic a avut loc, vineri noaptea, intr-un club din Capitala in timpul unui concert. Cel putin 27 de persoane au murit si 155 de tineri au fost transportati la toate spitalele din Bucuresti. Bilantul este unul provizoriu, iar Raed Arafat a declarat ca numarul deceselor este posibil sa creasca, avand in vedere starea grava a ranitilor.

Cu aproape o ora inainte de miezul noptii, localul a fost cuprins de flacari din cauza unui foc de artificii. Tavanul si peretii antifonati cu burete, iar 27 de oameni au ars de vii.

Supravietuitorii au povestit ca incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stalp al cladirii aprinzandu-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucati din plafon, care era capitonat si el cu burete fonic, s-au desprins si au cazut peste oameni. Persoanele din club au fost cuprinse de panica si s-au imbulzit spre iesire, creandu-se busculada, deoarece doar una dintre usile de la intrare s-a deschis in prima instanta.

Imaginile de la fata locului au fost dramatice: zeci de persoane, care au suferit arsuri grave, au fost resuscitate direct pe caldaram. Un martor a declarat la scurt timp dupa tragedie ca in local "sunt morti pe jos".

La nivelul Ministerului de Interne a fost activat Codul Rosu de Urgenta, iar Parchetul a inceput o ancheta. Exista 7 numere de telefon la care oamenii pot suna pentru a afla informatii despre starea victimelor: 021.206.92.91, 021.313.06.05, 021.206.92.83, 021.264.87.04, 021.264.85.25, 021.206.93.75 si 021.312.25.47.

De asemenea, au fost decretate trei zile de doliu national.

Pe pagina de Facebook a clubului Colectiv, aflat pe strada Tabacarilor din Sectorul 4, se arata ca in vineri seara avea loc un concert prin care o trupa isi lansa noul album. Lansarea era insotita "de un show de lumini customizat, precum si de efecte pirotehnice".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Iohannis tragedie club Colectiv, #victime club Colectiv incendiu , #incendiu club Colectiv