Mai multi medici de la Floreasca au fost chemati la DNA: Fostul manager este acuzat de abuz in serviciu

Marti, 29 Noiembrie 2016, ora 10:22
3665 citiri
Mai multi medici de la Floreasca au fost chemati la DNA: Fostul manager este acuzat de abuz in serviciu
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multi medici de la Spitalul Floreasca sunt audiati la DNA, marti dimineata, in dosarul in care sunt anchetate cheltuielile pentru Unitatea de ingrijire a arsilor gravi de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.

Fostul manager Radu Alexandru Macovei s-a prezentat deja la DNA. Potrivit avocatului Cristian Ene, procurorii i-au adus la cunostinta lui Radu Macovei calitatea de suspect in dosar pentru abuz in serviciu.

In cursul zilei de marti este asteptat de procurori si medicul Ioan Lascar, seful Clinicii de Chirurgie si Microchirurgie Reconstructiva.

Zece persoane au fost citate sa se prezinte la DNA pentru a fi puse sub acuzare in acest dosar, au declarat pentru News.ro surse judiciare. In afara de medicul Ioan Lascar, au mai fost citati angajati de la Departamentul Achizitii al unitatii sanitare.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, declara in octombrie ca barocamera de la Spitalul Floreasca, pentru care s-au cheltuit 3,4 milioane de lei, nu poate fi folosita pentru tratarea arsurilor grave, fiind mai potrivita pentru tonifierea organismului, pentru tratamente anti-imbatranire, cel mult pentru tratarea arsurilor usoare.

Aceasta a fost inaugurata in prezenta ministrului Nicolae Banicioiu, pe 9 iunie 2015.

Ministerul Sanatatii a trimis Corpul de Control la Spitalul Floreasca, iar in raportul acestuia se arata ca barocamera a fost achitata pe baza unor documente false.

"Concluziile acestui control sunt ca Unitatea de ingrijire a arsilor gravi de la Spitalul Clinic de Urgenta (Floreasca) nu este inca functionala, in ciuda celor declarate de conducerile anterioare ale spitalului si a inaugurarilor oficiale din ultimele luni", se preciza in raport.

Furnizor al barocamerei este firma Gemedica SRL, despre care presa a relatat ca este detinuta de un apropiat al lui Sorin Oprescu, Catalin Galea, acestia avand impreuna Clinica Medicala "Academica".

Dosarul a fost deschis initiat la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, unde procurorii au inceput in luna mai urmarirea penala in rem pentru fapte de abuz in serviciu, ca urmare a sesizarii Corpului de Control al ministrului Sanatatii.

In cadrul anchetei, procurorii au descoperit indicii potrivit carora faptele ar fi de competenta Directiei Nationale Anticoruptie, astfel ca dosarul a fost declinat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#fost manager Floreasca audiat DNA, #Alexandru Macovei pus urmarire, #Ioan Lascar Floreasca audiat , #incendiu club Colectiv
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Mai multi medici de la Floreasca au fost chemati la DNA: Fostul