Patriarhul Daniel le raspunde celor care "vor spitale, nu catedrale": Sunt 20.000 de unitati medicale, nu 400!

Marti, 03 Noiembrie 2015, ora 17:17
39005 citiri
Patriarhul Daniel le raspunde celor care "vor spitale, nu catedrale": Sunt 20.000 de unitati medicale, nu 400!
Foto: captura video/Gandul.info

Patriarhul Daniel s-a aratat deranjat de protestele oamenilor care ataca Biserica, invocand statistici conform carora ar fi 18.000 de lacasuri de cult crestin-ortodoxe si doar 425 de spitale.

Preafericitul sustine ca ar fi in total 20.000 de unitati medicale, daca punem la socoteala si cabinetele medicale din tara.

"S-a spus ca sunt 18 mii de biserici si 400 si ceva de spitale. Sunt peste 20 de mii de unitati medicale in tara cu tot cu cabinete", a spus PF Daniel, acuzand ca este o vorba despre o "ostilitate comandata" fata de Biserica, insa fara sa detalieze cine ar fi cei care ar avea interese sa faca o astfel de "comanda".

Patriarhul Daniel si BOR au fost criticati intens in ultimele patru zile pentru ca singurul gest facut de Biserica dupa tragedia de la clubul Colectiv a fost trimiterea unui comunicat sec de presa. Purtatorul de cuvant al BOR, parintele Constantin Stoica, a explicat luni ca in general "preotul nu vine neinvitat" si ca "nu se face rugaciune in context de haos si de situatie emotionanta".

Marti, insa, 3 preoti ortodocsi, care au spus ca sunt "trimisi de la Arhiepiscopie" pentru ca singuri "nu puteam sa luam decizia, pentru ca avem oranduirile noastre", au tinut o scurta slujba la locul tragediei.

Duminica peste 12.000 de persoane au marsaluit in tacere catre clubul Colectiv. Acolo au depus flori, au aprins lumanari si au tinut un moment de reculegere. Au fost numerosi tineri care au purtat pancarte cu mesajele "vrem spitale, nu catedrale", "18.000 de biserici, 425 de spitale/Si stam si ne uitam la fratii nostri cum mor pe trotuare...", "56.000 de preoti si 48.000 de medici" sau "ard ingerii in spitale, dracii danseaza in catedrale".

Patriarhul a explicat ca niciun preot nu a venit la locul tragediei in cele 3 zile de doliu national tocmai din cauza acestor mesaje ostile, nedorind sa "deranjam si mai mult cu prezenta preotilor".

Sambata, 7 noiembrie, este organizat si un protest in care tinerii vor cere ca balanta finantarii sa se schimbe in favoarea spitalelor.

"Daca spitalele din Bucuresti au fost complet ocupate cu doar 200 de raniti, va dati seama cum ar fi la o catastrofa naturala ca si un cutremur. In Romania exista 18.500 de biserici si doar 450 de spitale plus ca banii bisericii sunt NEFISCALIZATI!

Sambata, 7 noiembrie, hai sa iesim toti in strada si sa incercam sa schimbam ceva! Sa atragem atentia celor care pot face o schimbare!

Nu ai nimic de pierdut! Hai sa iesim toti in strada si sa incercam sa schimbam ceva! Sa atragem atentia celor care pot face o schimbare! Nu ai nimic de pierdut!", se arata in textul postat pe pagina de Facebook Vrem spitale, nu catedrale!.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#reactie Patriarh protest spitale catedrale, #vrem spitale nu catedrale Patriarh , #incendiu club Colectiv