Patronii #Colectiv scapa de arest - decizia nu e definitiva

Luni, 22 Februarie 2016, ora 17:55
1463 citiri
Patronii #Colectiv scapa de arest - decizia nu e definitiva
Foto: Arhiva Ziare.com

Judecatoria Sectorului 4 a respins, luni, cererea Parchetului General de prelungire cu 30 de zile a masurii arestului la domiciliu pentru patronii clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, acestia urmand sa fie cercetati in libertate sub control judiciar.

Decizia nu este insa definitiva, iar procurorii au posibilitatea sa o conteste la Tribunalul Bucuresti.

De asemenea, judecatorii au revocat masura arestului la domiciliu si pentru reprezentantii firmei de artificii - Daniela Nita (administrator), Cristian Nita (director) si Viorel Zaharia (pirotehnist), care vor fi cercetati si ei sub control judiciar.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar (60 de zile), cei sase trebuie sa respecte mai multe obligatii: sa se prezinte la Parchet sau in instanta ori de cate ori sunt chemati; sa informeze organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei; sa se prezinte la Sectia de Politie in raza careia isi au domiciliul (George Anastasescu - Sectia 2 Politie, Paul Gancea - Sectia 16 Politie, Costin Mincu - Sectia 22 Politie) ; sa nu se apropie de coinculpati, de alti participanti la comiterea infractiunilor si de martorii din dosar si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale. De asemenea, ei nu au voie sa paraseasca teritoriul Romaniei fara incuviintarea judecatorilor.

Cei trei patroni de la clubul Colectiv sunt cercetati penal pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, fiind eliberati din arest preventiv la sfarsitul lunii decembrie 2015, dupa ce au stat aproape doua luni dupa gratii.

#Colectiv Inregistrarea cutremuratoare a primului apel la 112 din noaptea incendiului (Audio)

Arafat, prima reactie dupa aparitia inregistrarii primului apel la 112 pentru #Colectiv

Ancheta in acest caz este efectuata de Parchetul General, care a pus sub acuzare sase persoane: pe cei trei patroni ai clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, precum si pe reprezentantii firmei de artificii - Daniela Nita (administrator), Cristian Nita (director) si Viorel Zaharia (pirotehnist).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#patroni control judiciar iincendiu Colectiv , #incendiu club Colectiv