Ziare.com

Procurorii cer pedepse de 15 ani inchisoare pentru cei doi pompieri din dosarul Colectiv

Luni, 02 Decembrie 2019, ora 15:06

   

Procurorii cer pedepse de 15 ani inchisoare pentru cei doi pompieri din dosarul Colectiv
DNA a solicitat luni, la Tribunalul Bucuresti, condamnarea pompierilor Antonina Radu si George Petrica Matei la pedepse de cate 15 ani inchisoare in dosarul Colectiv, acestia fiind acuzati ca au permis functionarea clubului, desi stiau ca localul nu detine aviz de securitate la incendiu.

Reprezentantul DNA a solicitat ca cei doi pompieri sa fie condamnati pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si uzurpare de calitati oficiale, urmand ca pedepsele sa fie orientate spre maximul prevazut de legea penala, care este de 15 ani.

Potrivit DNA, in perioada septembrie 2014 - 30 octombrie 2015, cei doi ofiteri ISU, in timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu, cu buna stiinta, nu si-au indeplinit obligatiile ce decurgeau din continutul prevederilor legale privind prevenirea si apararea impotriva incendiilor, desi au luat cunostinta si au constatat ca acel club din Bucuresti (care pana la data de 6 octombrie 2014 a functionat ca persoana juridica SC Music Hall SRL Bucuresti, iar dupa aceasta data ca persoana juridica SC Colectiv Club SRL Bucuresti) desfasura activitati specifice fara a detine aviz/autorizatie de securitate la incendiu.

Procurorii au retinut ca cei doi au permis functionarea in continuare a societatii in conditiile constatate si nu au intreprins nicio masura pentru intrarea in legalitate din acest punct de vedere, fiind astfel cauzata vatamarea drepturilor si intereselor legitime ale unor persoane fizice prin permanenta punere in pericol a vietii, sanatatii, integritatii corporale a acestora si a angajatilor care s-au aflat in incinta clubului Colectiv in perioada septembrie 2014 - 30 octombrie 2015, dar si ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov.

Potrivit procurorilor, desi au facut mai multe deplasari la clubul Colectiv, Antonina Radu si George Matei nu au intocmit niciun act de control, cu niciun prilej si nici nu au intreprins vreo masura pentru ca aceasta societate sa fie luata in evidenta de catre ISU Bucuresti pentru ca functiona fara aviz/autorizatie de securitate la incendiu, asa cum erau obligati de actele normative ce reglementeaza activitatea in domeniu.

Vezi si Dosarul Colectiv: Procurorii cer pedeapsa de 15 ani pentru Cristian Piedone si alti fosti angajati ai Primariei
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre pedepse pompieri dosar colectiv
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 6056 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Numai 2 pompieri au ramas vinovati pt atatea nereguli si vieti????

Procurori reveniti-va si puneti incompetentele pe o scara .. Au trecut 2 ani si patronii, sau cei care au dat autorizatii false de functionare, sau primarii de sector, etc se plinba lober si isi vad mai departe de afaceri ambigue si criminale .. iar voi va concentrati la ultima veroga a lantului, la doi pompieri? Sigur sunt vinovati, dar rezolvati intai pestii cei mari, cei din cauza carora au trebuit sa vina pompierii !!!

 

diferenta dintre deflagratie si incendiu, terorism si conventional.

Se poate actiona conventional, prin masuri de prevenire si interventie pentru stingerea unui incendiu, prevazute de lege, atat timp cat viteza de propagare a flacarilor a determinat INEC ca prin Raportul nr.792/2015 din 10 martie 2016 sa aprecieze ca incendiul incadrat in categoria deflagratiilor, s-a produs prin utilizarea unui produs care se achizitioneaza din comertul nerestrictionat ?
Poate cineva sa stinga o explozie ? Poate organiza cineva evacuarea dintr-o incapere unde are loc o deflagratie ? Avem sau nu de a face cu un act de terorism pirotehnic, poate destinat sa sperie dar care in final a ucis ? Daca da, este de interes public sa ne arate cineva cum se face ? Poate participa la demonstratie si dl. Gabriel Oprea, in considerarea calitatilor detinute si prezentei la fata locului. Poate si dl. Inspector Sef Bujor Constantin din cadrul ITM Bucuresti. Poate si alte persoane cu atributii. Este poate util sa se stie cand a avut loc deflagratia, unde a avut loc, cat a durat, cine a fost prezent, in cat timp a fost prezent, ce s-a intamplat dupa deflagratie, cine pe unde s-a dus, ce s-a mai intamplat dupa...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor