Raport final al expertilor in cazul #Colectiv: Cu ce viteza s-a propagat incendiul

Vineri, 01 Aprilie 2016, ora 22:44
4841 citiri
Raport final al expertilor in cazul #Colectiv: Cu ce viteza s-a propagat incendiul
Foto: Ziare.com

Specialistii de la Institutul national de cercetare-dezvoltare pentru securitate miniera si protectie antiexploziva INSEMEX Petrosani, de la Institutul National de Expertize Criminalistice si chimistii de la Universitatea Bucuresti au ajuns la un raport final dupa expertiza efectuata in cazul incendiului din clubul bucurestean Colectiv.

Vineri a fost predat procurorilor acest supliment de expertiza, dupa ce cele trei institutii transmisesera cate un raport individual privind incendiul din 30 octombrie, relateaza Digi 24.

Raport: Cum au intervenit serviciile de urgenta la #Colectiv

Raport al Guvernului in cazul #Colectiv: Panica, haos, birocratie, improvizatie - Ce nereguli au mai fost constatate

In ce priveste viteza cu care s-au propagat flacarile, aceasta a fost mai mare decat se credea initial, respectiv de 3,5 metri pe secunda fata de 2,3 metri pe secunda, cat arata raportul INSEMEX. Concret, viteza inseamna 12,6 kilometri pe ora.

#Colectiv: Incursiune in fabrica mortii - Rise Project

In ce priveste artificiile montate in club, acestea nu erau pozitionate corect, lasand la o parte faptul ca era interzisa folosirea lor in spatii inchise. Acestea se aflau prea aproape de stalpul care, la randul sau, nu era ignifug. Distanta minima ar fi trebuit sa fie de cel putin cinci metri.

De asemenea, s-a analizat si posibilitatea ca incendiul sa fi fost produs de substante toxice din aer, insa aceasta ipoteza a fost respinsa in raportul final al celor trei institutii.

Cinci luni de la tragedia #Colectiv - Comemorare in fata clubului: "Nu uitati de Colectiv! Ei au plecat, noi am ramas..."

Incendiul si tragedia care a urmat au fost astfel favorizate de o serie de factori din interiorul clubului - artificiile amplasate prea aproape de stalp, faptul ca acesta nu era ignifug si lipsa extinctoarelor din club. Acestea se aflau insa in Colectiv, dar intr-o alta camera, in cea cu concertul fiind doar unul singur, care era expirat.

Astfel, un numar suficient de mare de extinctoare care sa poata fi la indemana si folosite in seara respectiva ar fi putut duce la stingerea focului.

O victima din #Colectiv, mesaj pentru patroni: Ar face bine sa stea cu ochii-n patru

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#raport final Colectiv, #raport experti Colectiv, #raport viteza incendiu Colectiv, #viteza flacari Colectiv , #incendiu club Colectiv