Incendiu in Club Colectiv Reuters: Cele mai ucigatoare incendii, provocate de artificii

Sambata, 31 Octombrie 2015, ora 07:31
5974 citiri
Incendiu in Club Colectiv Reuters: Cele mai ucigatoare incendii, provocate de artificii
Foto: Digi24

Un incendiu si o explozie intr-un club de noapte din Bucuresti a ucis 27 de persoane si a ranit 155 in timpul unui concert rock insotit de focuri de artificii vineri seara, au anuntat oficiali guvernamentali romani si martori, relateaza sambata agentia Reuters, care aminteste ca unele dintre cele mai ucigatoare incendii in cluburile de noapte din lume au fost provocate de focurile de artificii.

Intr-unul din cele mai grave dezastre in capitala in ultimele decenii, aproximativ 400 de persoane, majoritatea tineri adulti, s-au calcat in picioare pentru a iesi din clubul de la subsolul unei fabrici din perioada comunista, plin de fum, scriu jurnalistii straini.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: zeci de morti si raniti - urmariti cele mai noi informatii despre acest subiect in format LIVE text pe Ziare.com

Mai multi martori au declarat ca au fost focuri de artificii in interiorul clubului. Pagina de Facebook a Clubului Colectiv anuntase ca concertul va fi insotit de efecte pirotehnice.

Un pilon si tavanul clubului au fost cuprinse de flacari si apoi s-a produs o explozie urmata de un fum greu, au declarat martorii.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Numere de telefon speciale pentru rudele victimelor

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Ranitii au nevoie de ajutor. Unde se poate dona sange si cand - UPDATE

Imaginile TV aratau ofiteri de politie si paramedici incercand sa resusciteze tineri culcati pe trotuar in timp ce se auzeau sirenele ambulantelor care veneau in numar tot mai mare la fata locului.

"A fost o busculada de oameni care s-au repezit sa iasa din club", a declarat pentru Reuters un barbat care a scapat fara pantofi.

O tanara care a iesit din spital dupa leziuni minore a descris cum clubul a fost cuprins de flacari.

"In cinci secunde intreg tavanul ardea. In urmatoarele trei, ne-am grabit spre singura usa", a declarat ea postului de televiziune

Antena 3.

Dosar penal pentru ucidere din culpa in cazul tragediei din club: A fost incendiu, nu explozie

Victimele au fost internate in 10 spitale din Bucuresti, a declarat Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul de Interne.

"Situatia se stabilizeaza incet... avem multi oameni cu arsuri, intoxicati cu fum si oameni striviti", a spus el, adaugand ca multe victime nu au nicio identificare.

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea a declarat ca o ancheta asupra cauzelor incidentului este deja in curs de desfasurare, iar ministrul sanatatii a lansat un apel public pentru donare de sange, noteaza Reuters.

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a declarat intr-un comunicat: "Doresc sa va asigur de tot sprijinul fortelor de salvare si va cer sa aveti incredere ca ele depun toate eforturile pentru a limita impactul acestei catastrofe".

O reuniune de urgenta a ministrilor cabinetului a fost stabilita sambata dimineata devreme pentru a evalua incidentul.

Tragedie intr-un club din Capitala Presa straina: Scene de groaza in centrul Bucurestiului

Unele dintre cele mai ucigatoare dezastre in cluburile de noapte din lume au fost provocate de focurile de artificii, aminteste agentia Reuters.

In 2013, in clubul de noapte Kiss din orasul Santa Maria in sudul Braziliei, un grup muzical a folosit focuri de artificii in timpul unui spectacol si sistemul de izolare acustica a luat foc, ucigand cel putin 241 de oameni, majoritatea asfixiati.

Focurile de artificii au fost de asemenea responsabile pentru incendiile din cluburile de noapte din orasul Perm (Rusia), in 2009, cand au murit 156 de oameni si Buenos Aires (Argentina) in 2004 - 194 de morti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Incendiu club Colectiv Bucuresti morti Reuters, #incendii cluburi Rusia Argentina Brazilia morti , #incendiu club Colectiv