Se cauta un magistrat: La 3 ani de la tragedie, procesul Colectiv sta pe loc din lipsa de judecator

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 10 Septembrie 2018, ora 13:34
6006 citiri
Se cauta un magistrat: La 3 ani de la tragedie, procesul Colectiv sta pe loc din lipsa de judecator
Foto: Arhiva Ziare.com

"Asa cum era de asteptat, justitia isi urmeaza cursul. 3 ani de la Colectiv, 65 de morti, nici un vinovat, nici un proces pe rol", a scris, pe Facebook, Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010 si parintele unui tanar decedat dupa incendiul de la Colectiv.

Reactia acestuia este legata de faptul ca Tribunalul Bucuresti a amanat astazi pentru data de 22 octombrie judecarea dosarului Colectiv. Motivul: nu se stie cine va judeca acest proces, dupa pensionarea judecatorului Valeriu Mihai Terceanu.

Cererea de eliberare din functie prin pensionare a judecatorului Valeriu Mihai Terceanu de la Tribunalul Bucuresti a fost aprobata de plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) la finalul lunii iulie, iar in septembrie a fost emis decretul.

Anuntul judecatorului se serviciu

Practic, la termenul de astazi a intrat judecatorul de serviciu care a explicat partilor din acest caz ca Tribunalul Bucuresti urmeaza sa ia o decizie, in perioada urmatoare, privind dosarele care trebuiau solutionate de Terceanu.

Oficiali din cadrul Tribunalului Bucuresti au explicat pentru Ziare.com ca sunt doua optiuni: un judecator sa preia toate dosarele lui Terceanu sau acestea sa fie impartite aleatoriu intre colegii sai. Pentru acest lucru, judecatorii de la Sectia Penala din Tribunalul Bucuresti urmeaza sa se intalneasca intr-o sedinta si sa ia o decizie.

Surse citate au mai explicat ca exista un deficit de judecatori la Sectia Penala din Tribunalul Bucuresti.

Cine sunt cei judecati

In dosarul "Colectiv" s-au constituit parti civile 139 de persoane, 11 spitale si cinci institutii.

Au fost trimisi in judecata patronii clubului - Alin George Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu; Daniela Nita - patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Nita (director) si Viorel Zaharia (pirotehnist), precum si persoanele juridice SC Colectiv Club SRL si SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL.

De asemenea, au fost trimisi in judecata fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, trei angajati din cadrul primariei: Aurelia Iofciu - sef al Serviciului autorizari comerciale, Larisa Luminita Ganea - consilier superior, Ramona Sandra Motoc - referent superior, ambele in cadrul aceluiasi serviciu, dar si pompierii Antonina Radu si George Petrica Matei.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Procesul Colectiv, #amanare dosar colectiv , #incendiu club Colectiv