Incendiu in Club Colectiv: Marturii din infern - Multi dintre cei decedati s-au asfixiat

Sambata, 31 Octombrie 2015, ora 19:17
4663 citiri
Incendiu in Club Colectiv: Marturii din infern - Multi dintre cei decedati s-au asfixiat

Persoane aflate in Clubul Colectiv, unde s-a produs tragedia in care 27 de oameni au decedat, iar aproximativ 200 au fost raniti, au relatat, sambata, ca multi dintre cei care nu au putut sa iasa din club au murit asfixiati, iar focul s-a stins singur, dupa ce a ars tavanul.

Citeste toate stirile despre tragedia din clubul Colectiv din Bucuresti

Tragedie intr-un club din Bucuresti: 27 de morti, peste 150 de raniti - Noi detalii despre pacienti LIVE

Unul dintre cei prezenti la concert, Remus Achim, a povestit pentru Mediafax ca dupa ce focul a cuprins tavanul atmosfera a devenit irespirabila, iar multi dintre cei care nu au putut sa iasa din club nu au murit din cauza arsurilor, ci pentru ca s-au asfixiat.

Altii au murit carbonizati de la bucatile din tavan aprinse care au cazut peste ei, o persoana relatand ca imaginile erau terifiante. De altfel, inca de sambata noapte relatarile celor prezenti aratau ca o parte din cei raniti au intrat in stop cardio-respirator, unii dintre ei murind in club pentru ca nu au mai putut sa iasa, iar altora li s-a facut resuscitare dupa ce au parasit clubul.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Unde se poate dona sange si in ce conditii

Potrivit lui Remus Achim, pompierii au ajuns in aproximativ 20 de minute de la izbucnirea incendiului, insa focul se stinsese deja, tot incendiul durand aproximativ cinci minute. El a mai relatat ca masinile pompierilor oricum nu ar fi putut interveni, intre club si strada existand doua ganguri si o curte interioara, iar pompierii au intrat in club cu stingatoare de mana.

Martori aflati la concert au povestit ca initial multi dintre cei prezenti nu si-au dat seama ce se intampla, mai ales ca in momentul izbucnirii incendiului solistul formatiei a spus "asta nu aveam in program", insa focul s-a extins cu repeziciune de la buretele de antifonare al stalpului la tavan.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Cinci victime nu au fost inca identificate

Tragedie intr-un club din Bucuresti Oprea: Romania traieste o tragedie care a zguduit intreaga tara

Potrivit acestora, scanteile care au aprins buretele au provenit de artificii artizanale, neputandu-se vorbi de "un spectacol pirotehnic", asa cum a fost la alte concerte. Tavanul a luat repede foc si din cauza ventilatoarelor care aspirau aerul plin de fum de tigara din club si care au favorizat extinderea incendiului. Tavanul a ars foarte repede deoarece avea barne de lemn si burete de antifonare si bucati din acesta au cazut peste o parte din spectatorii care nu reusisera sa iasa din club in primele cateva minute.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Un adolescent de 15 ani, printre cele 27 de persoane decedate

Usa de la intrarea in club nu s-a deschis de la inceput decat partial, ceea ce a provocat imbulzeala, unii au cazut, iar cei care veneau au calcat peste ei. Primele relatari au fost despre o explozie deoarece in momentul in care s-a deschis usa total sub presiunea oamenilor aerul incins dinauntru a intrat in contact cu oxigenul de afara si limbi de foc au iesit odata cu cei care fugeau. Membrii formatiei aveau instrumentele si cablurile pe ei si au fost ultimii care au incercat sa paraseasca clubul, in spatele scenei neexistand o alta iesire de rezerva.

Momentul dramatic in care clubul Colectiv a fost cuprins de flacari (Foto)

In fata clubului oamenii care iesisera se intideau pe caldaram, unii cu arsuri, altii cu probleme de respiratie, fiind un adevarat haos. Ambulantele si pompierii au venit dupa ce lumea iesise, majoritatea ranitilor fiind resuscitati si dusi la spital cu ambulantele, iar unii chiar de trecatori, cu masinile personale.

Unii dintre cei care au iesit printre primii s-au stropit cu apa si au intrat din nou in club in cautarea prietenilor, pe podea gasind oameni decedati, arsi sau in stop cardio-respirator. Ulterior, in fata clubului au inceput sa soseasca rude ale spectatorilor, care intrebau de copii, frati sau surori, iar apoi investigatorii de la Politie si Parchet.

Citeste si:
USR, despre faptul că fostul ministru Cristian Ghinea ar primi bani pentru monitorizarea PNRR: „Fake news promovat de PSD”
USR, despre faptul că fostul ministru Cristian Ghinea ar primi bani pentru monitorizarea PNRR: „Fake news promovat de PSD”
USR respinge afirmaţiile conform cărora fostul ministru al Investiţiilor de Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, ar fi plătit pentru a realiza monitorizarea modului în care este implementat...
Rafila spune că nu va demisiona, deși recunoaște că nu are ”niciun apetit” pentru funcția de ministru
Rafila spune că nu va demisiona, deși recunoaște că nu are ”niciun apetit” pentru funcția de ministru
Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila spune că nu vrea să demisioneze, precizând că, spre deosebire de multe alte persoane din politica românească, el are o profesie. Alexandru Rafila...