Incendiu in Club Colectiv: Multi raniti sunt inca in stare critica. Trei minori se zbat intre viata si moarte

Duminica, 01 Noiembrie 2015, ora 11:12
3095 citiri
Incendiu in Club Colectiv: Multi raniti sunt inca in stare critica. Trei minori se zbat intre viata si moarte

Inca doua tinere, una de 31 si una de 25 de ani, internate la Spitalul Bagdasar si Spitalul de Arsi, au murit, duminica dimineata. Numarul mortilor in incendiul de la Clubul Colectiv, care a avut loc vineri seara, a ajuns la 29.

In acelasi timp, aproape 150 de persoane sunt inca internate, multe dintre acestea fiind in stare grava.

La Spitalul de Arsi, 9 persoane sunt inca in stare critica, iar 13 sunt in stare ceva mai buna, dar medicii sunt inca rezervati, informeaza Digi24.

La Spitalul Militar sunt 12 persoane in terapie intensiva, una este intubata, iar cinci sunt in stare critica, fiind foarte atent monitorizate, au anuntat reprezentanti ai spitalului. Varsta persoanelor internate este intre 20 si 40 de ani. Ranitii au arsuri peste 50% din suprafata corpului. Desi se face tot ce se poate pentru ei, evolutia este imprevizibila, din cauza cailor respiratorii care sunt puternic afectate. Primele zile sunt foarte importante pentru cei aflati in aceasta situatie.

15 persoane sunt inca in stare foarte grava la Spitalul Floreasca. Desi au trecut de noaptea de sambata spre duminica, medicii sunt rezervati.

Un copil de 15 ani se afla in stare critica si alti doi in stare grava la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", a declarat duminica, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al unitatii medicale, dr. Raluca Alexandru.

"Avem cinci copii internati in total. Avem trei copii in reanimare, unul dintre acestia de 15 ani in stare critica care are pe 60% din suprafata corpului arsuri, este intubat. Doi sunt neintubati, dar sunt in stare grava - o fata si un baiat de 15, respectiv 16 ani. Mai este o fata pe sectie care prezinta arsuri pe 20% din suprafata corpului de 17 ani si inca o fata pe sectia de toxicologie. Cel in stare critica a fost adus sambata de la Spitalul Elias", a afirmat Raluca Alexandru.

Potrivit acesteia, patru dintre cei cinci pacienti minori raniti in urma incendiului izbucnit vineri seara la clubul Colectiv si internati la Spitalul "Grigore Alexandrescu" prezinta arsuri.

Un numar de sapte pacienti internati la Spitalul Elias sunt in stare severa fiind intubati si ventilati mecanic, a declarat duminica, pentru AGERPRES, managerul institutiei medicale, Doina Dimulescu.

"Sunt sapte pacienti internati in Terapie Intensiva intubati si ventilati care sunt in stare destul de severa si al caror prognostic nu poate fi stabilit inca pana nu trec cateva zile bune sau chiar o saptamana. Mai sunt un pacient neintubat si alti pacienti in post-operator, trei neintubati intr-o stare acceptabila si alti trei pacienti in stare buna pe sectie. Problema sunt cei sapte pacienti intubati. Numarul celor in stare grava a crescut. Dupa ce au stat in salile de operatie noaptea trecuta si ieri toata ziua pentru ca aveau leziuni ale fetei si leziuni de cai aeriene superioare, au necesitat intubatie si ventilatie mecanica", a precizat Doina Dimulescu.

Potrivit acesteia, la Spitalul Elias sunt internati in total 15 persoane ranite in urma incendiului care a izbucnit vineri seara in Clubul Colectiv.

Citeste si:
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....
Vlad Voiculescu a devenit tată. Prima fotografie a fetiței născute de Laura Ștefănuț: ”Bun venit, Clara Maria! Să fii bine și să faci bine în jurul tău!”
Vlad Voiculescu a devenit tată. Prima fotografie a fetiței născute de Laura Ștefănuț: ”Bun venit, Clara Maria! Să fii bine și să faci bine în jurul tău!”
Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu și Laura Ștefănuț au devenit părinții unei fetițe, pe 14 ianurie 2022. Anunțul a fost făcut de proaspăta mămică vineri, 21 ianuarie....