Incendiu in Club Colectiv: Tanara operata pana acum de 7 ori, dintre care de 3 ori pe creier, printre victime

Sambata, 31 Octombrie 2015, ora 14:59
25766 citiri
Incendiu in Club Colectiv: Tanara operata pana acum de 7 ori, dintre care de 3 ori pe creier, printre victime
Foto: Facebook/The London Street Atelier

Teodora Maftei, care vineri seara a fost ranita in incendiul izbucnit in clubul Colectiv din Capitala, a fost operata in trecut de sapte ori, dintre care de trei ori pe creier, din cauza unei acumulari de lichid aflata pe creierul mic, iar in aceste conditii ea nu avea voie in cluburi.

Teodora Maftei, fotograf si editor la Pro TV, are 32 de ani si sufera de "chist arahnoidian de fosa posterioara", respectiv o acumulare de lichid aflata pe creierul mic, inspre ceafa, care nu poate fi eliminat si este asociat cu hipertensiunea intracraniana.

Diagnosticul i-a fost pus in 2005, dupa ce suferea de dureri de cap foarte puternice, insomnii, tulburari de memorie, ameteli si probleme cu echilibrul. "Ma durea capul 24 de ore din 24, iar noaptea faceam ture prin camera, strangand din dinti si vorbind singura", povestea Teo.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Liderul trupei Vita de Vie, Adrian Despot, printre victime

Din cauza faptului ca lichidul nu poate fi eliminat, a avut si o tromboza venoasa, respectiv i s-au spart doua vene pe creier, a facut o criza de epilepsie si a ajuns inconstienta in toiul noptii la spital.

Pana acum a fost operata de sapte ori, din care de trei ori interventii direct pe creier, trei interventii la chist pe la gat, cand medicii i-au montat un "furtun" de la chist pana in stomac, care dreneaza surplusul de lichid, respectiv o data a fost operata prin burta, pentru a monta o valva.

Dupa prima interventie, tanara a crezut ca a murit. "Uneori e nevoie sa mori putin ca sa simti cu adevarat ca traiesti", spunea ea.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: 27 de morti, peste 150 de raniti - Dosar pentru omor calificat

"Cand m-am trezit, primul lucru pe care l-am vazut a fost icoana cu Maica Domnului. Mi-am zis: La naiba, am murit! Am inteles ca, pana sa ma trezesc de-a binelea, dadusem un recital de injuraturi in engleza", isi amintea Teo.

Din cauza problemelor medicale, Teodora nu avea voie sa consume alcool, sa fumeze, sa bea cafea, sa faca efort, sa raceasca, sa stea la soare, sa mearga in cluburi. "Si nu am voie sa ma enervez sau sa plang, dar nu-mi iese mereu treaba asta. Aaaa, si asa, ca intre fete, nu pot sa merg pe tocuri si nu e indicat sa tin cura de slabire, dar nici sa ma ingras nu trebuie. Dar, la urma urmei, toate astea pot fi mofturi", povestea tanara.

La circa o luna de la prima operatie, medicii au trebuit sa o opereze din nou, deoarece chistul se refacuse si apasa creierul.

"Atunci am clacat. Am pierdut contactul cu orice Dumnezeu, nu am mai crezut in nimic si in nimeni, nu am inteles de ce mi se intampla mie toate astea, am fost revoltata, plina de ura", povestea Teo.

Dupa cea de-a doua operatie, tanara nu putea merge nici doua minute pe jos, nici sa tina in mana o cana cu apa, nu putea sa faca nimic singura. De asemenea, uneori se bloca in timp ce vorbea si uita cuvintele, ametea si daca statea cateva minute in picioare. A stat zece luni acasa sa se refaca, iar apoi s-a intors la serviciu.

Desi se simte mult mai bine ca acum cinci sau sase ani, Teodora mai are probleme si spunea ca cel mai greu e cind are dureri mari de cap: "Nu-ti imagina ca m-am calit de tot, doar pentru faptul ca ma vezi zambind mai mereu. Am momentele mele de criza, cand simt ca imi bubuie capul, cand nu te poti intelege cu mine si ma simt epuizata, iar atunci e mai bine sa ma izolez de cei apropiati ca sa nu-i molipsesc cu energia mea negativa".

Cu toate problemee pe care le are, Teodora se considera "o norocoasa", pentru ca, spre deosebire de alti bolnavi, pentru ea exista solutii, pastile si are langa ea oameni care o inteleg. "Sunt atatia alti oameni pe care nimic si nimeni nu ii ajuta, care nu gasesc motivatia ori puterea sa indure", spunea Teo.

Ea a invatat sa se bucure lucrurile marunte din viata si spunea ca s-a bucurat ca un copil pentru ca a avut voie sa mearga la un concert Bon Jovi sau sa manance o bucatica de ciocolata.

In urma incendiului produs vineri seara in Clubul Colectiv din centrul Capitalei si-au pierdut viata 27 de oameni, iar alti aproximativ 200 au fost raniti. La acest moment, 146 de persoane sunt internate la 12 spitale din Bucuresti.

Teodora Maftei, fotograf si editor la Pro TV, apare pe lista de persoane ranite, internate la Spitalul de Arsi din Capitala, ea fiind, in prezent, la Sectia de Terapie Intensiva a unitatii medicale. Toti prietenii ei au postat, pe pagina sa de Facebook, mesaje de sustinere ii ureaza insanatosire grabnica.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#victime club incendiu Bucuresti, #Teodora Maftei club incendiu, #Teodora Maftei ranita incendiu , #incendiu club Colectiv