Un an de la tragedia din #Colectiv: Mars tacut pentru comemorarea victimelor, fara haiduci si alti spargatori de proteste

Sambata, 15 Octombrie 2016, ora 19:43
6171 citiri
Un an de la tragedia din #Colectiv: Mars tacut pentru comemorarea victimelor, fara haiduci si alti spargatori de proteste
Foto: Arhiva Ziare.com

Un mars tacut pentru comemorarea victimelor incendiului din clubul Colectiv va avea loc in Bucuresti pe 30 octombrie, data la care se implineste un an de la tragedie.

"Nu va feriti sa va chemati si parintii sau bunicii, dansii sunt cealalta ramura a copacului romanesc, alaturi de noi, tineretul, si nu trebuiesc indepartati sau instrainati de noi", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

Participantii vor porni de la Universitate catre clubul Colectiv, unde vor depune lumanari, flori si vor tine un minute de reculegere.

In plus, organizatorii marsului tacut ii roaga pe cei ce vor veni sa poarte la mana o banderola sau o esarfa alba.

Organizatorii sustin ca e comemorare, asa ca nu vor sa fie deranjati de instigatori.

"Nu e un parastas, e o celebrare a celor departe de noi. Nu vor fi acceptate temele politice, deci fara haiduci, daci liberi, varcolaci, trompetisti, membrii galeriilor de fotbal si alti spargatori de proteste profesionisti, pe care ii cunoastem si pe care ii rugam sa respecte aceasta manifestare pasnica si non-politica.

Membrii partidelor politice si alti partizani sunt bineveniti, doar ca simpli cetateni. Motivul este simplu - e vorba de o pasnica si modesta comemorare, aratam si pretindem respect pentru fratii, copiii si prietenii nostri, ucisi in acel tragic eveniment, NU scandalurilor, NU dirijarii politice, NU furtului unui gest simplu de demnitate, NU deturnarii in alte scopuri si interese de alta natura", se arata pe pagina de Facebook a marsului.

Aproape un an de la #Colectiv, niciun vinovat. Societatea pregateste marsuri de comemorare, DNA ii audiaza iar pe patroni

De asemenea, in memoria victimelor din Colectiv, tot pe 30 octombrie, la Arenele Romane se va organiza un concert caritabil de muzica rock. Banii stransi vor fi donati catre victimele care inca au nevoie de tratament.

Ca urmare a incendiului din Colectiv, 64 de persoane au murit, iar mai multe au fost ranite. Reamintim ca cei trei patroni ai clubului - Alin George Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu - sunt acuzati de ucidere din culpa, vatamare corporala si neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca.

In dosar mai sunt judecati Daniela Nita, patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Nita (director) si Viorel Zaharia (pirotehnist), precum si persoanele juridice SC Colectiv Club SRL si SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL.

C.P.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#mars tacut Colectiv, #mars victime Colectiv, #un an de la Colectiv, #in memoriam Colectiv , #incendiu club Colectiv