Un club celebru se inchide. Patron: Din 2003 am pus viata a mii de oameni in pericol! (Video)

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 09:49
17626 citiri
Un club celebru se inchide. Patron: Din 2003 am pus viata a mii de oameni in pericol! (Video)
Foto: Facebook/Andrei Sosa

Clubul Expirat din Bucuresti se va inchide, a anuntat luni dimineata cel care detine localul, Andrei Sosa, adaugand ca a luat aceasta decizie in urma tragediei ce a avut loc in Colectiv, unde 30 de oameni au murit si peste 150 au fost raniti intr-un incendiu.

"Vrem demisii si asa ar trebui sa faca niste oameni normali la cap. Inca nu constientizam conceptul de demisia de onoare. Nu implica asumarea vinovatiei, ci asumarea unui sistem in care esti si care nu functioneaza cum trebuie, nu neaparat din vina ta. (...) Eu imi dau demisia. Expirat-ul din Bucuresti se inchide. De astazi nu mai pot sa-mi asum vieti. Sau poate pot. Om vedea", a scris pe Facebook Andrei Sosa.

Incendiu in Colectiv: Actionarii traiau bine de pe urma urma clubului. Unuia i-au mai ars doua localuri

Intr-o ampla postare pe reteaua sociala, Sosa a recunoscut ca "din 2003 am pus viata a mii de oameni in pericol. Weekend de weekend. Si cate-odata si in timpul saptamanii". El a adaugat ca cere scuze si isi asuma.

"Poate, sa-mi cumpar un G-Klasse, poate ca mai mult de atat nu m-a dus capul sa fac... Am terminat o facultate tehnica, as fi putut fi un bun inginer pentru patrie... M-am esuat in 'meseria' asta de carciumar. Mi-am asumat cunoasterea in amanunt a tuturor legilor.

Chiar daca eu ar fi trebuit, dupa calificarea mea sa vad cati amperi sunt in tabloul de sigurante si daca poate sa ia foc vreun cablu. Nici macar asta n-am facut suficient de bine. Am avut destule 'avarii' electrice in astia 14 ani. Si mult improvizatii...", a explicat tanarul.

"Multi ani de puscarie" pentru patronii Colectiv

Acesta a precizat ca este prieten cu unul dintre patronii din Colectiv, despre care a spus ca stie "ca o sa faca multi ani de puscarie". "Ar fi trebuit sa ma ia si pe mine", a adaugat el.

Incendiu in Club Colectiv O trupa rock refuza sa concerteze pana se interzice fumatul in cluburi

In contextul deciziei de a inchide clubul, Andrei Sosa a facut un bilant al taxelor platite catre statul roman in ultimii cinci ani, ajungand la suma de 2,7 milioane de lei.

"Ce p**a mea a facut statul cu banii astia? Banii astia sunt banii platiti de fiecare care a baut o bere prin Expirat...Am functionat pe 'propria raspunedere de 14 ani...Ne-a 'tras cineva de urechi' in anii astia?

Stiti cum se obtine autorizatia de functionare de la primarie? (..) Credeti-ma ca un om cu 12 clase in maxim 20 minute poate sa analizeze si sa dea o autorizatie pe baza actelor cerute. Treaba de 20 minute in 4 luni...", a mentionat el.

Andrei Sosa a povestit si cum s-a desfasurat "mult anuntatul control de la Ponta", la care au participat "20 de uniforme de la Politia locala" si "o singura domnisoara de la ISU".

"Luni dimineata, inainte sa merg la Rugina (Adrian Rugina, mort in incendiu - n.red.) o sa trec sa vad daca am gresit in 'declaratia pe propria raspundre'. Eu zic ca nu. Nu a murit/sau nu a patit nimeni nimic grav in acesti ani.

Din partea politiei locale, dupa toate actele cerute am primit amenda 1.000 lei ca mai aveam terasa deschisa (afara erau 8-10 grade). Principilul romanesc al oricarei autoritati ca trebuie sa dam oricum amenda", a detaliat patronul clubului Expirat.

Cei trei patroni ai clubului Colectiv au obtinut aviz de functionare de la Primaria Sectorului 4 mintind in declaratia pe proprie raspundere. In actele oficiale au consemnat ca localul are o capacitate de 80 de persoane pe scaune, insa in seara tragediei in club se aflau intre 300 si 500 de spectatori.

Incendiu in Club Colectiv: Primarul sectorului 4 spune ca nu are ce sa-si reproseze

Pentru faptul ca nu s-au facut verificari, primarul Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a venit cu o explicatie halucinanta: programul functionarilor se termina la 16:30, iar clubul se deschidea dupa aceasta ora.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Expirat inchis, #Expirat inchis incendiu Colectiv, #tragedie Colectiv , #incendiu club Colectiv