Marturia emotionanta a sotiei medicului Denciu, eroul de la Piatra Neamt: "Tati e plecat intr-o garda mai lunga"

Luni, 16 Noiembrie 2020, ora 21:22
5970 citiri
Marturia emotionanta a sotiei medicului Denciu, eroul de la Piatra Neamt: "Tati e plecat intr-o garda mai lunga"
Medicul Catalin Denciu a fost grav ranit in incendiul de la Spitalul Judetean Neamt. Foto: Facebook/Catalin Dencii

Alina Denciu, sotia medicului care a fost grav ranit in incendiul de la Sectia ATI a Spitalului Judetean Neamt, care a avut loc sambata, 14 noiembrie, a facut o serie de declaratii emotionante despre familia sa. Femeia, care este tot medic, a spus cum isi linisteste copiii, dupa tragedie, odata cu transferarea sotului ei in Belgia, pentru tratament.

"Am incercat sa le spun ca tati e plecat intr-o garda prelungita si ca se va intoarce acasa cu bine, candva. Chiar daca poate parea egoist, as fi preferat sa am acasa un sot si un tata pentru copii", a declarat Alina Denciu, sotia medicului ranit, pentru Pro TV.

Alina si Catalin Denciu au impreuna doi copii in varsta de 8 si 14 ani. Conform sotiei medicului, cei doi copii intreaba in permanenta despre starea de sanatate a tatalui lor.

Alina Denciu a mai spus, pentru sursa citata, ca in seara incendiului a fost sunata de sotul ei. "Alina, nu te speria, a fost o explozie in sectia noastra", i-a spus sotul ei. "In momentul in care a iesit o asistenta cu combinezonul arzand in partea inferioara si strigand ca e foc inauntru, el a intrat si... a incercat sa salveze ce se mai putea", a mai spus sotia medicului.

Care este starea de sanatate a medicului Denciu

Medicul Ioan Catalin Denciu, eroul care a sarit in foc pentru a-si proteja pacientii, la Piatra-Neamt, este in stare grava. Reprezentantii spitalului de la Bruxelles, unde a fost dus duminica dimineata, spun ca inca nu se cunoaste cu exactitate profunzimea arsurilor.

Ministerul Sanatatii afirma ca familia medicului a fost informata despre starea sa.

"Informare privind starea de sanatate a medicului roman cu arsuri grave transferat in cursul zilei de ieri la Spitalul Militar Regina Astrid -Bruxelles:

Membrii echipei medicale care trateaza pacientul roman au precizat ca, dupa internarea si evaluarea pacientului, au fost intreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arsi grav. Pacientul este in continuare in stare grava.

In cursul zilei de 17 noiembrie a.c. va fi efectuata o examinare specifica (scaner) pentru a se cunoaste cu exactitate profunzimea arsurilor.

Echipa medicala a prezentat sotiei pacientului, in cadrul unei convorbiri telefonice, starea acestuia, elemente relevante privind rezultatul evaluarii medicale si tratamentul aplicat in ultimele 24 de ore. Totodata, a fost stabilita si modalitatea de dialog direct, telefonic, cu familia bolnavului, ori de cate ori este nevoie", a transmis Ministerul Sanatatii luni, 16 noiembrie 2020.

Ioan Catalin Denciu a fost grav ranit in incendiu de la Spitalul Judetean de Urgenta de la Piatra-Neamt. Conform primelor date, a suferit arsuri pe o suprafata mare din corp.

A fost evaluat la Spitalul Floreasca din Capitala apoi s-a decis transferul sau la Spitalul Militar Regina Astrid -Bruxelles, unde a ajuns duminica dimineata.

Citeste si Mai multe asistente si infirmiere sunt audiate la Politia Capitalei, dupa incendiul izbucnit la spitalul "Matei Bals". Avocat: Au spus adevarul

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fostă moară de cereale, cuprinsă de flăcări uriașe. Pompierii au cerut suplimentarea forțelor de intervenție
Fostă moară de cereale, cuprinsă de flăcări uriașe. Pompierii au cerut suplimentarea forțelor de intervenție
Un incendiu violent a cuprins luni, 22 aprilie, o fostă moară dintr-o localitate din judeţul Botoşani. Pompierii încearcă să stingă focul, echipajele au fost suplimentate. ”Un...
Atac cu un cuțit într-o gară din Bruxelles: ”Încă mai e sânge, sunt şocată. A devenit un lucru banal” VIDEO
Atac cu un cuțit într-o gară din Bruxelles: ”Încă mai e sânge, sunt şocată. A devenit un lucru banal” VIDEO
O persoană a fost rănită într-o agresiune cu un cuţit la Gara Bruxelles-Midi luni, 22 aprilie. În urma incidentului, un bărbat a fost arestat, anunţă poliţia belgiană. Potrivit...
#incendiu, #ATI, #spital, #Neamt, #coronavirus, #Belgia, #Bruxelles , #incendiu la ati Piatra Neamt