Berbeceanu anunta ca instalatia electrica si de aprovizionare cu oxigen de la "Matei Bals" au fost deconectate automat la incendiu: "S-a evitat o tragedie de si mai mari proportii"

Vineri, 29 Ianuarie 2021, ora 10:27
4723 citiri
Berbeceanu anunta ca instalatia electrica si de aprovizionare cu oxigen de la "Matei Bals" au fost deconectate automat la incendiu: "S-a evitat o tragedie de si mai mari proportii"

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat vineri, 29 ianuarie, ca atunci cand s-a declansat incendiul de la Institutul "Matei Bals", instalatia electrica si de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat, precizand ca astfel a putut fi evitata o tragedie de si mai mari proportii.

Berbeceanu a declarat, la Digi 24, ca a observat o organizare impecabila a personalului medical de la Matei Bals dupa producerea incendiului.

"Cand am ajuns, incendiul era deja lichidat, se proceda la evacuarea si relocarea pacientilor din pavilionul afectat. O organizare impecabila din punctul meu vedere, dincolo de faptul ca s-a produs o nenorocire, o dedicare totala a personalului medical de la Matei Bals.

Vreau sa reamintim tuturor ca echipa medicala de la Matei Bals de un an de zile lucreaza la foc continuu, intr-un stres incredibil, o dedicare totala pentru pacienti", a transmis prefectul Capitalei.

4 morti in urma incendiului de la "Matei Bals"

Intrebat daca au fost si cadre medicale ranite, prefectul Capitalei a raspuns: "Nu am astfel de informatii, din fericire cred ca nu au fost astfel de situatii. La momentul la care eu am plecat de la Matei Bals erau cei patru decedati, dar nu erau probleme deosebite legate de ceilalti pacienti sau de personalul medical sau auxiliar al Institutului Matei Bals.

Cand am plecat, sosise echipa de cercetare la fata locului de la Serviciul Omoruri si procurorii criminalisti care impreuna cu cei de la IGSU efectueaza cercetarea la fata locului si sa stabileasca cauzele acestei tragedii".

Berbeceanu a mentionat ca pavilionul unde s-a produs incendiul era recent renovat si ca sistemele anti-incendiu au functionat.

"Stiu ca acel pavilion la care s-a produs incendiul este recent renovat si era renovat dupa toate standardele cerute. Din informatiile pe care le-am obtinut la fata locului in acel pavilion nu erau probleme de incalzire. Din fericire, sistemele anti-incendiu au functionat si in momentul in care s-a declansat incendiul instalatia electrica si instalatia de aprovizionare cu oxigen au deconectate automat si in felul acesta s-a putut evita o tragedie de si mai mari proportii. In urma renovarii pavilionului toate sistemele au fost schimbate si erau dupa standardele cerute de normele in vigoare", a mai afirmat Traian Berbeceanu.

Izbucnire nervoasa a lui Arafat cand a fost intrebat de ce "ardem ca soarecii in spitalele romanesti": "Este in capul dumnevoastra"

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta: "Instalatiile de oxigen sunt suprasolicitate, instalatiile electrice la fel"

Incendiul de la " Matei Bals". Lista spitalelor unde au fost transferati pacientii din corpul afectat de incendiu. Cei mai multi sunt la Spitalul Sf Ioan

Citeste si:
Tragedie fără margini! Una dintre cele mai talentate sportive din România a murit chiar de ziua ei
Tragedie fără margini! Una dintre cele mai talentate sportive din România a murit chiar de ziua ei
Sportul românesc este în doliu, după o veste cutremurătoare, conform căreia una dintre cele mai talentate sportive din România a murit chiar de ziua ei. Alessia Maria Raiciu, una dintre...
Între politizare și antidiscriminare: Cum arată componența CNCD, acuzată în trecut că ia decizii cu dublă măsură
Între politizare și antidiscriminare: Cum arată componența CNCD, acuzată în trecut că ia decizii cu dublă măsură
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a fost implicat în ultimii ani într-o serie de scandaluri, instituția fiind acuzată că adesea ia decizii cu dublă măsură, taxând...