Marturia cutremuratoare a medicului de la Matei Bals care a spart geamurile pentru a ajunge la pacienti: "Ardeau de vii si strigau dupa ajutor!"

Sambata, 30 Ianuarie 2021, ora 08:46

   

Marturia cutremuratoare a medicului de la Matei Bals care a spart geamurile pentru a ajunge la pacienti: "Ardeau de vii si strigau dupa ajutor!"
Doctorul Catalin Apostolescu, infectionistul de la Institutul Matei Bals din Capitala care a spart geamurile pentru a putea ajunge la pacientii care strigau dupa ajutor, a povestit clipele cumplite prin care au trecut acestia.

"Am auzit un strigat. Era o voce barbateasca. Apoi am auzit alt strigat de ajutor. Era o voce feminina. Am iesit din camera de garda, dar deja pe hol era un fum foarte, foarte gros si nu am mai putut sa inaintez.Si atunci am ales varianta sa salvez oamenii care erau in balcon. Eram la vreo 8-10 metri de salonul unde a izbucnit incendiul. Sistemele de alarma au pornit imediat si noi am fost cei care am oprit curentul", a povestit medicul Catalin Apostolescu intr-o interventie la Antena 3.

"La inceput nu a fost nicio explozie, dar dupa 3-4 minute s-a auzit o bubuitura. Eu iesisem deja pe balcon, acolo erau mai multi pacienti, am incercat sa deschid si alte geamuri, dar nu am putut sa le fortez, erau din termopan. Am incercat sa intru pe alta parte din cladire, iar nu am putut din cauza fumului. Intre timp, colegii incepusera sa evacueze din pacienti", a povestit medicul.

Nu se stie sursa incendiului"Era zgomotul alarmei, erau tipetele pacientilor... Incercam cu disperare sa scoatem cat mai repede pacientii. Nu ne-am limitat doar la targile pompierilor. I-am scos si in paturi. Trebuia sa ne miscam cat mai repede. Au fost afectate de incendiu doua saloane, alte doua de fum", a mai spus acesta."Nu stiu ce s-a intamplat. Care a fost sursa nu stiu. Infirmiera a intrat in salon, focul izbucnise deja, nu a putut sa vada prea mult. Focul a izbucnit in mijlocul salonului. Erau trei paturi in acel salon, toate trei ocupate. Infirmiera care tocmai iesise din salon a auzit un strigat, s-a intors si a vazut pacientul cum ardea. A pus o patura pe el si a oprit sursa de oxigen. Nu a putut sa inainteze si sa opreasca oxigenul si la ceilalti", a mai declarat Catalin Apostolescu la postul de televiziune.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 14297 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Poljot
rank
Alt super erou care s-a jertfit in direct la ProTv. Urmeaza laude
si decoratii de la Ohanis. Cine stie cate dosare penale pt luare de mita si abuz in serviciu o avea acest gorobete patriot
Bizon
rank
Romania RUSINEA EUROPEI.....Rusine politicienilor, dar nu au.
Un incendie tue cinq malades du Covid-19 dans un hôpital roumain

https://fr.news.yahoo.com/coronavirus-incendie-tue-cinq-malades-hopital-roumanie-153555213.html
Venom
rank
Orice derbedeu care sparge geamuri va fi condamnat
pt vandalism. Ca la Capitol State building. Si Miron a fost erou...dupa cate geamuri a spart la sediul Guvernului in '91 si batalia de la Cozia si-a luat 18 ani cu executare. Abia astept sa vad cat va fi priponit il dottore
Chupacabres2020
rank
Rambo de la Spitalul cel infect a spart geamurile de frica
Fapta lui de vitejie facuta la betie conf art 253/cod penal,se incadreaza la vandalism sau Distrugerea si tulburarea de posesie. Intre 6 luni si 2 ani la Studii.
tgg
rank
whei cre tinilor...in orice tara normala...
in cladiri cu public ai sprinklere montate aproape de tavanul fiecarei incaperi...cand incepe incendiul se declanseaza automat 'ploaia' care iti stinge incendiul in faza incipienta...daca nu aveti nimic in cap, macar uitati-va la altii si copiati...nu trebuie reinventata roata
DAN-795
rank
HAI SA NU NE MAI vuctimizam ! si sa punem la munca si clasa
privilegiata , care vrea sa fie intretinuta de noi toti ...pen ca , pana si ursul care ataca schiori nevinovati , a fost mutat in alta parte ...hai sa facem ceva cu acesti milogi care in aceste zile au adus si bocitoare , desi , romanii nu mai sunt asa de usor manipulati ca in vremea cand lacrimau la bocetele lui Paunescu ...cel care putea baga in pantece fecioare si plocoane cat ar putea inghiti un capcaun cu ...stadion cu tot !
Gurgui017
rank
D-795, comentriu specific dreptacilor: sa nu ne mai vUctimizam
NU inelegi NIMIC, nu ai pic de empatie pt cei ce au pierit atat de absurd: arsi intr-un stabiliment ce ar fi trebuiti sa le REdea sanaatea !
Nasolia este ca acum se incearca ascunderea ADEVARULUI sub pres: lipsa caldurii suplinita prin fel de fel de aparate mai bune sau mai rele pt o atmosfera ca de spital de infectioase, unde pacientii au nevoie in afara de OXIGEN si de ... caldura.
Este stiut ca in iarna asta, datorita priceperii lui Plicusor, caldura si apa calda au fost niste amintiri , Plicusor afirmand ca se adigura 19 grade in apartamente, ceea ce e BINEE in opinia sa...
Sectorul 2 a fost si este unul dintre sectoarele cele mai afectate de lipsa caldurii...
PS Aseara l-am vazut pe CTP care se pare ca nu stie despre aceasta mare nenoricire abatuta asupra bucurestenilor: lipsa caldurii si a apei calde, aceste deontolog afirmand ca se dau facke news-uri pe tema lipsei caldurii si a aparatelor aduse de familiile bolnavilor ca acestia sa aiba un imim de confort termic !!!
Din pacate, guvernantii de dreapta nici ACUM nu au stabilit cauzele incendiului de la spitalul din Piata Neamtz iara Presedintele sas al PNL, dar ca nu ia cainat pe guvernanti, spre deosebire de acu cativa ani cand cu incendiul de la Colctiv a cerut energic demisia PMinistru de atunci !!!
gebeleizishelios
rank
Autoritățile Ticaloase ale GuvWernului de Ocupație din România
“Apel către cetățenii Romaniei , semnează:
Prof. Univ. Vasile Astărăstoae – medic, Acad. Eugen Mihăescu – artist plastic;
Conf. Univ. Răzvan Constantinescu –medic ;Anca Nițulescu – medic;
Cristian Vantu – medic; Prof. Univ. Radu Baltasiu; Conf. Univ. Costel Stanciu;
Alexandru Petria – scriitor; Rodica Oltean – jurnalist; Corneliu Vlad – journalist;
Denis Dinulescu – scriitor, dramaturg; Sorin Lavric – scriitor;
Conf. Univ. Costel Stanciu – economist; Ing. Pompiliu Diplan – manager;
Iulian Capsali – publicist, regizor; Dan Chitic – avocat;prof. Irene Mariana Tătaru – antreprenor; Ing. Mihai Marțu – manager TV; Eugen Popescu – journalist;
Florin Marius Secalean – psiholog; Radu Cujbă – editor carte; Camelia Leonte – scriitor; Claudiu Tarziu – journalist; Horia Țigănuș – artist plastic; Theodor Mugurel Panait – inginer; Ing. Nicolae Mușat
Cosmina Cerva – avocat; Dan Bătinaș - Bioterapeut
Cine este de acord cu acest APEL il distribuie in toată țara, acest apel la NORMALIZAREA VIEȚII... A fost trimis și la autorități... Este cea mai pașnică manifestare de trezire, evidențierea faptului că NU pot face ei ce vor cu noi....Că suntem aici și ne pasă de viața noastră! Doamne ajută!

In această perioadă de criză sistemică la nivel global, cand, in mai toate democrațiile lumii, sub pretextul "siguranței colective", atacul asupra libertăților individuale este fără precedent, considerăm că este de datoria noastră să lansăm un apel către toți romanii de bună credință.

Evoluțiile de pană acum arată că lupta impotriva epidemiei Covid-19 a devenit un alibi pentru incălcarea drepturilor inalienabile ale cetățenilor, precum și pentru restricționarea nejustificată și disproporționată a libertăților lor fundamentale, inclusiv exercitarea libertății religioase, de expresie și de mișcare.

Nu negăm in nici un fel existența noului virus, insă credem că măsurile luate pentru combaterea acestei epidemii au fost in mare parte arbitrare și/sau abuzive și au produs numeroase efecte colaterale negative atat pentru economia romanească, cat și pentru sănătatea multora dintre concetățenii noștri. Sănătatea publică nu trebuie și nu poate fi invocată ca argument pentru incălcarea drepturilor a milioane de romani, și nici pentru distrugerea economiei și a țesăturii sociale a Romaniei. https://burebista2012.blogspot.com/2021/01/apel-catre-romani.html
dobreanu
rank
Mare
bou esti ! fire-ai al *** de *** ! sunt sigur ca si tu faci parte dintre cei care duc resouri sa-si incalzeasca rudele in spital ! toti sunteti la fel ! o natie de hahalere care nu invatati niciodata nimic !
Gurgui017
rank
nea dobre, dara nespalat pe dintzi mai esti
Dragutza !
Poi sa faci pe unul "bou" pt ca iti inchipui ca este unul dintre cei ce au dus rudelor aflate in al spital, NEincalzit de PREApriceputul vostru Plicusor, aparate de incalzit, mi se pare culmea dementzei !
Poi nea dobre, *** ar trebui sa te pui in pielea celor ce au acum rude internate in spitalele din Capitala si mai ales in cele din sectorul 2, unde lipsa caldurii si a apei calde au fost aproape in permanenta incepand cu 5 noiembfrie 2020 !
Este interesant ca ai ce vor sa faca o lecutza de confort termic bolnavilor lor aflati in spitale sunt in opinia domniei voastre "boi" iara cei ce nu asigura caldura si apa calda si priceputii natiunuii !
Sa ne miram de ce ne mor ARSI de VII compatriotii in spitale , cand sunt deontologi precum esti dumneata care arati cu degetul spre cei ce vor sa alineze oarecum suferinta rudelor lor !
Multa. multa scaraba domn dobre anu!
cozmin
rank
e ca in caragiale
lipseste rata si banii cei 10 lei incasati fara sa ii dea nimic brancardierului.
Tot-la-vale
rank
Dom doctor
Chiar nu stiati ce e acolo? De ce at tacut? De ce medicii tac? De ce se multumesc sa ia spagi si sa fie complicii sistemului CRIMINAL?
MacGigi
rank
Oribil. Nu-mi pot imagina ce era in sufletul pacientilor si al celor
care si-au riscat viata ca asa salveze un maximum pe persoane.

Imi este clar un singur lucru. Sunt doi vinovati:

Primul, sistemele electrice si/sau de alimentare cu oxigen (sau alte gaze utilizate in medicina) sunt caduce, invechite, sau insuficient modernizate.

Al doilea, practicile medicale (faimoasele protocoale medicale OBLIGATORII in orice spital contemporan) sunt sau incomplete, sau depasite sau pur si simplu nu sunt respectate ca o Biblie ! Si aici intervine si eroarea umana...

Si ca factor agravant, spitalele sunt vetuste, in ciuda termopanelor sau ultimului strat de vopsea care ascunde colonii de bacterii nosocomiale, cosmarul oricarui spital demn de aces nume. Am sa va spun care este metoda utilisata aici pentru a rezolva acest cosmar.

Nu se mai construiesc spitale noi, sunt deja destule! DAR... la fiecare 30 de ani, cladirile sunt aduse la "rosu", adica sunt decapate toate finisajele, pana la caramida sau beton. Toate sistemele electrice, sprinklere, conducte si instalatii diverse, demontate si aruncate la incinerator.

Urmeaza refinisarea cu materiale cu proprietati bacteorologice specifice si facil de intretinut. Se reface toata instalatia technica, de caldura si de energie. Se utilizeaza un mobilier nou. Se actualizeaza toate rutinele profesionale si se instruieste TOT personalul, de la infirmiera la profesor universitar. Aceasta instruire este urmata de un examen riguros. Sunt efectiate rutine de urgenta si simulari de catastrofe diverse, cel putin odata pe an. Si in colaborare cu armata si cu unitatile medicale de dincolo de frontiere !!!

Desigur, imprevizibilul poate interveni oricand, dar macar se incearca sa fie facut PREVIZIBIL si "maitrisable" (de stapanit...).

Nu cred ca Voiculescu are acea vedere de ansamblu capabila sa prezinte presedintelui Iohannis un plan de masuri rezonabil, sustenabil, realizabil in maximum 12 luni. Ceea ce lasa sa se intrevada alte catastrofe posibile, Doamne Fereste!
MacGigi
rank
Regret deja ca am comentat pe o asemenea pagina intesata
de mitocani. Asa imi trebuie!!!
Inainte de a scrie ceva, ar trebui sa citesc comentariile deja publicate!
Nu serveste la nimic sa dai porcilor perle.
Sunt din ce in ce mai convins ca societatea civila din RO trebuie resetata.
Pandemia va fi motorul care va face aceste schimbari. In acelasi timp cu natura, care va avea rol de selectie naturala.

Toti acesti paduchi ca poljot, bizon, varan, venom, chupa..., nazistul gebelei, totlavale, sunt purtatori de molime mortale.
corleone
rank
MosGigi
Cei enumerați se incadrează in mai multe categorii. Unii au o agenda foarte clara, cu una sau mai multe "target-uri" bine definite si nu dau replici (gen ghela_ba_chelios, un fel de bot/troll). O alta categorie (mai numeroasa) reprezentata de cei axati pe politic, care de asemenea au o misiune clara, dar care nu au un IQ suficient sa argumenteze eficient si apelează la invective. Nu includ aici pe trumpanzei, care sunt o categorie selecta, "inalt" educata, cu irizații de kitsch.
In sfarșit, cei pe care ii consider delicioși, care nu au de fapt nici un scop, postează la foc automat injurii, au limbaj suburban, inteligenta mediocra si sunt complexați din diverse motive (gen bizon). Aceștia reprezintă totuși un procent redus din cititori. Par numeroși pentru ca sunt extrem de vocali, precum precupețele din piața, folosesc conturi numeroase (deși culmea, tot ei se vaită ca alții postează pe mai multe conturi; astea sunt de fapt proiecții ale propriilor lor personalități sucite) si folosesc limbaj provocativ, incercand sa atragă in "cocina" pe cei care au alta părere.
Morala este "keep up the good work", pentru ca sunt mulți alți cititori (mă includ aici) care apreciază comentariile dvs. Ca suntem de acord sau nu cu unele din ele, este o discuție care trebuie purtata cu argumente si folosind un limbaj adecvat.
MacGigi
rank
@corleone. Va multumesc doctore pentru acest
feedback. Sunt cu totul de acord cu categoriile pe care le-ati descris. Va asigur ca sunt vaccinat si complet imunizat fata de dejectiile unor indivizi pe care nu mai pun alta eticheta decat cea de MITOCAN.

Si eu va citesc cu interes. Am aceeasi opinie despre schimbul civilizat de opinii, fie ele contradictorii sau nu. Banuiesc ca aveti experienta altor civilizatii occidentale unde dialogul nu este "la foire d'empoigne". Ma bucur ca ati evoluat la "3 stars", nu ma indoiesc ca veti atinge cele 5 in scurt timp :) Le meritati :)
Gurgui017
rank
carelone, ceva despre cei ce au murit AR SI de
V II, taman intr-un stabiliment spitalicesc ai a spune ceva, sau lipsa de empatie pt semenii tai este TOTALA ?!?
Comentariu inadecvat
corleone
rank
MosG1=Varan = PopuliVax = Menestru = Pastile=Bizon
QED
MacGigi
rank
@corleone 16:48. O mica paranteza de dictionar :))
https://dexonline.ro/definitie/mitocan

Iata de ce folosesc acest epitet. Nu este injurios, este calificativ :))))

PS Varan avea la un moment dat cel putin 9 identitati diferite, imi amintesc de Dobermann, toate pe acelasi calapod axat pe limbaj vulgar si insulte obscene. Asta este educatia pe care a primit-o in satra lui natala :)))
Gurgui017
rank
mitocani... De mai MaGi, nu toti e telighetzi la tine, sunt si
unii mai prostii...
Interesant comentariul tau, dara lipseste cea ce lipseste din Capitala acestei tari: CALDURA de la calorifere, mai MaGi caci in sectorul 2 din 5 noiembrie 2020, aceasta s-a evaporat.
De ce evitati ADEVARUL, voi ce sunteti deotologi de profesie si dati note atat de agresive celor care nu sunt in tonul ideilor voastre !
Crezi ca e normal intr-un spital COVID sa nu existe caldura la calorifere ?
Crezi ca Plicusor al vostru cand spunea ca se asigura 19 grade in casele romanilor este un lucru buun ?
Poi tot 19 grade se asigura si intr-un spital mai MaGi si chit ca e nou NOUTZ si nu are caldura suficienta, macar cat li se asigura puscariasilor in penitenciare, nu se poate face act medical !
Stie tot omul ca apartinatorii duc internatilor in spitale de la mancare (caci ratia de hrana e de o suta de ori mai redusa decat cea a puscariasilor), medicamente si acum ca e iarna, aparate de incalzire !
Doar voi deontologii site-ului nu stiti cum e viata pe lumea asta in care traim noi !
corleone
rank
gurgui
Si cam ce ai vrea sa auzi de la mine? Un lucru pe care l-am mai spus, anume faptul ca 20 ani, timp cat a guvernat, pizedeaua nu a construit decat un singur spital nou, dar a avut grija sa ridice mii de biserici? Faptul ca mafioții pizedisti au pus deja stăpanire pe intreaga societate? Faptul ca breasla medicala (in ansamblu) a fost si este scoasa in fata si făcută de tot ca_catul in mass-media romanească, iar medicii incurajați (chiar de un fost președinte) sa plece din tara? Nu cred ca vrei sa auzi asta.
In ce privește familiile indoliate, nu pot sa spun nimic care sa le aline suferința, oricat m-as da cu c_urul de pămant, cum fac alții pe forum.
Jupiter
rank
Corleone ....Tu si MosGigi cu toate nickurile voas
voastre sunteti niste amarati frustrati , ratati ....si scheunati ca niste javre pe site , comentarii de milogi , mereti ba la cersit daca nu sunteti capabili de altceva
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor