CTP, despre manipularea de dupa incendiul de la "Matei Bals": "Si-a atins scopul in cazul celor care refuza vaccinul, dar s-au napustit in farmacii sa cumpere Ivermectina"

Sambata, 30 Ianuarie 2021, ora 11:23
4404 citiri
CTP, despre manipularea de dupa incendiul de la "Matei Bals": "Si-a atins scopul in cazul celor care refuza vaccinul, dar s-au napustit in farmacii sa cumpere Ivermectina"
"Uneori uit si ma uit asa, ca la niste opere de arta", spune CTP. Foto: Facebook/ Cristian Tudor Popescu

Manipularea si-a atins scopul, sunt o serie de cetateni care, orice ar auzi in continuare, orice ar spune ancheta acum ca rezultate, au ramas cu ideea ca "astia nu baga caldura in spitale si de-aia au ars oamenii acolo", a comentat, vineri seara, gazetarul Cristian Tudor Popescu evenimentele care au decurs dupa incendiul de la Institutul "Matei Bals", soldat cu cinci morti.

"Imaginea acestei manipulari - ca diversi inalti responsabili de prin Primarie, Guvern, ISU si asa mai departe stau cu bricheta si dau foc la un rug pe care ard cei cinci care au murit - asta a fost tinta si ea ramane, indiferent de ce se intampla in continuare, pentru ca a fost vehiculata suficient, aproape 12 ore, ca sa ramana in mintea unor cetateni", a explicat Cristian Tudor Popescu, la postul Digi 24.

"Ce fel de cetateni? Cetatenii care nu se obosesc sa rationeze. E greu, sa rationezi e greu", a adaugat gazetarul.

"S-au napustit sa ia toata Ivermectina"

"Printre acestia, de pilda, cred ca se numara cei care refuzau vaccinul de plano, refuzau sa se vaccineze din start si s-au napustit apoi sa ia toata Ivermectina din farmacii si sa ia pastilele astea impotriva raiei, din cate am inteles, atat la om, cat si la animale. Acesti oameni cu siguranta vor ramane cu aceasta manipulare in cap, pentru ca sunt oameni care refuza sa rationeze", a punctat CTP.

Ivermectina este un alt "incendiu mediatic", in opinia gazetarului. Cazul "Ivermectina" arata cum functioneaza mecanismele de manipulare, spune CTP: contradictoriul este de la sine acceptat.

"Alba si neagra sunt totuna in mintea acestor oameni care refuza sa rationeze", spune Cristian Tudor Popescu. El a amintit ca unul dintre argumentele antivaccinistilor este ca vaccinul anti-COVID, desi are toate aprobarile necesare, s-a facut prea repede si de aceea nu este de incredere.

"Aceiasi insi care au zbierat ca vaccinul e periculos spun acum: de ce nu se foloseste Ivermectina (medicament care nu are autorizare pentru tratamentul COVID - n.red.), ca Slovacia il foloseste! Slovacia de capul ei a aprobat acest medicament, nu l-a aprobat Uniunea Europeana, nu l-a aprobat Agentia Europeana a Medicamentului.

Cand eram intrebat: dar dvs de ce sustineti vaccinarea, domnule Popescu? Pai, o sustin pentru ca m-am uitat la toate aprobarile, la datele vaccinului, structura lui, de la cine are aprobare, testele care s-au facut. Agentia Europeana a Medicamentului trebuie sa spuna Da. Nu hotaraste asta nici Pfizer, nici Moderna, nici AstraZeneca", a explicat gazetarul.

"Un soi de mazga a mintii"

"Este formidabil cum intr-un soi de mazga a mintii te naspustesti sa iei pastilele acelea din farmacie, fara niciun fel de prescriptie, nici nu stii cat trebuie sa iei, nici nu se stie daca aceste medicamente te vindeca in cazul in care ai contractat virusul sau daca trebuie luate inainte, ca un vaccin, sa nu te mai imbolnavesti, habar n-au, dar sa luam, sa luam! Vasazica, vii cu toate obiectiile acelea in cazul vaccinului - e prea repede, domnule, e prea repede - si in schimb, in cazul acestei gogosi mediatice... - nu stiu, poate, la limita o fi bun de ceva, dar hai sa vedem testele! Mecanismele prostirii oamenilor in fata sunt absolut fascinante", constata CTP.

"Uneori uit si ma uit asa, ca la niste opere de arta: formidabil, meserie!", marturiseste gazetarul.

"Ii arati omului pe perete crocodilul si ii spui ca e pantof sau invers si oamenii cred! Formidabil cat de usor pot sa fie prostiti oamenii, daca stii sa le apesi pe niste butoane in cap! Sunt ca niste cutiute cu butoane.

Le apesi pe butonul asta, nu mai rationeaza, se duce acolo unde-l trimiti", conchide CTP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#CTP matei bals, #Matei Bals, #incendiu matei bals , #Incendiu Matei Bals