Motivul incredibil pentru care familiile pacientilor de la "Matei Bals" au fost informate tarziu

Vineri, 29 Ianuarie 2021, ora 22:32
4039 citiri
Motivul incredibil pentru care familiile pacientilor de la "Matei Bals" au fost informate tarziu
Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri seara, ca autoritatile s-au confruntat cu o situatie "hilara" cand au incercat sa ia legatura cu familiile pacientilor de la Spitalul "Matei Bals", in urma incendiului, pentru ca datele de contact se gaseau doar pe hartie, blocate intr-o cladire sigilata de politisti.

"Ne-am confruntat cu o problema aproape hilara, si anume datele apartinatorilor. Atunci cand un pacient este internat, i se solicita datele a unu sau doi apartinatori. Aceste date sunt notate intr-un formular si acest formular este pastrat doar pe hartie, iar hartiile erau in cladirea care a fost sigilata de politie. Acesta este motivul pentru care mai degraba am facut un numar de telefon si am asteptat ca familiile sa vina catre noi. E hilar, si inainte de 2016 nu exista nici macar aceasta procedura cu acest formular cu datele de acces la apartinatori", a afirmat Vlad Voiculescu intr-o interventie telefonica la Digi24.

Ministrul a spus ca, "din pacate", contactarea familiilor "a durat mai mult decat ar fi trebuit si lucrul asta a adaugat la durerea cauzata de tragedie".

Voiculescu a declarat ca va modifica ordinul de ministru "asa incat sa avem lucrurile astea si electronic, cum se cuvine in secolul asta".

"Dupa acest eveniment va exista o procedura standard", a precizat ministrul Sanatatii.

El a mai facut referire la situatia spitalelor din Romania, afirmand ca majoritatea functioneaza "in cladiri care sunt pur si simplu din alta epoca".

"Oricati bani am investi in acele cladiri, nu vor fi ceea ce trebuie. Evident, trebuie construite spitale noi. Ca sa faci asta, e nevoie de o mica reforma la nivelul institutiilor centrale si v-as spune ca in Ministerul Sanatatii nu exista un singur arhitect cu experienta in constructia de spitale. Nu exista o minima echipa care sa evalueze nevoia de investitii in infrastructura sanitara, aceasta echipa este construita acum", a spus Vlad Voiculescu.

El considera ca din cauza lipsei acestor specialisti s-au pierdut fonduri europene de sute de milioane de euro disponibile inclusiv pentru spitale regionale.

Un incendiu a izbucnit vineri dimineata la parterul unui corp de cladire al Spitalului "Matei Bals" din Capitala, fiind declansat planul "rosu". Au fost afectate patru saloane, cu degajari mari de fum. Cinci persoane au decedat.

Incendiul s-a manifestat la parterul unui corp de cladire. Potrivit pompierilor, in cladire erau aproximativ 100 de persoane. Incendiul a fost stins, iar pacientii evacuati au fost transportati catre alte spitale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vlad Voiculescu, #ministrul sanatatii, #incendiu spital bals, #incendiu matei bals, #victime matei bals , #Incendiu Matei Bals