Incendiul de la "Matei Bals". Fimul tragediei care a ucis patru pacienti COVID. Alarma s-a dat la ora 5.05, iar in jurul orei 7.00 incendiul a fost lichidat

Vineri, 29 Ianuarie 2021, ora 11:18
1990 citiri
Incendiul de la "Matei Bals". Fimul tragediei care a ucis patru pacienti COVID. Alarma s-a dat la ora 5.05, iar in jurul orei 7.00 incendiul a fost lichidat
In 10 minute de la alarmarea autoritatilor a fost acivat planul rosu de interventie FOTO Hepta

Un incendiu violent a izbucnit vineri dimineata, 29 ianuarie, la Spitalul "Matei Bals" din Bucuresti. Cu toate ca pompierii au ajuns la fata locului in scurt timp, patru pacienti nu au putut fi salvati.

Iadul s-a declansat in jurul orei 5.00 dimineata.

Ora 5.05 A fost dat primul apel la 112 pentru incendiul de la Matei Bals.

Ora 5.14 A ajuns primul echipaj ISU la Matei Bals.

Ora 5.15 A fost activat planul rosu de interventie si au fost mobilizate forte din cadru ISU, Politia Capitalei si Jandarmeria Bucuresti.

La fata locului au fost transmise 24 autospeciale de stingere, 38 de echipaje SMURD,

sase unitati Terapie Intensiva Mobila, cinci autospeciale pentru transport personal si victime multiple, patru autospeciael de descarcerare, patru autospeciale cu autoscara si un punct de comanda mobil.

S-au constituit echipe de cautare in interior si exterior si s-a reusit evacuarea pacientilor si a personalului medical atat de la etajele superioare cat si de la parter.

In jurul orei 6.00, Ministerul Sanatatii transmite ca ministrul Vlad Voiculescu este in drum spre spitalul cuprins de flacari.

Incendiul de la "Matei Bals". Vlad Voiculescu: "Vorbim despre institutul cel mai bine finantat din aceasta tara"

La ora 6.33 Ministerul Sanatatii anunta ca trei persoane au decedat ."Din pacate, au fost gasite primele victime. Trei persoane carbonizate si o alta aflata in resuscitare", se arata intr-o informare a MS.

In jurul orei 7.00, Raed Arafat a transmis ca incendiul a fost lichidat. Pacientii evacuati urmeaza sa fie transferati catre alte spitale.

Tot atunci se transmite ca nici al patrulea pacient nu a putut fi salvat. In acel moment au fost declarati patru decedati.

"Trei persoane au fost gasite decedate dupa ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitata, dar fara rezultate pozitive", a transmis raed Arafat.

La spital au fost mobilizati aproape 100 de medici si asistenti.

Medicul Bogdan Oprita, coordonatorul SMURD a spus ca au fost 38 echipaje de prim ajutor, sase de terapie mobila, cinci de victime multiple.

Au fost evacuate aproximativ 44 de persoane catre spitalele de urgenta, restul fiind evacuate catre celelalte pavilioane din spitalul Matei Bals. Din cei 44 de pacienti, doi erau in stare mai grava.

Toti pacientii care au fost internati erau conectati la oxigen, sunt pacienti Covid, in stadiu mediu spre sever.

In jurul orei 9.00 reprezentantii Corpului de control al premierului Citu au ajuns la Institutul Matei Bals.

Au fost facute publice numarele de telefon la care familiile pacientilor pot suna pentru a se interesa de starea acestora.

La ora 10.00 premierul Florin Citu a reactionat pe pagina sa de Facebook.

"In aceasta dimineata o tragedie a lovit Bucurestiul. Din pacate, cu victime.

In primul rand transmit sincere condoleante familiilor indoliate.

Din primul moment am activat Planul Rosu si impreuna cu Ministerul de Interne si prefectul municipiului Bucuresti am luat toate masurile ca situatia sa fie stabilizata rapid.

In acelasi timp au fost identifcate locuri in alte spitale din Bucuresti unde au fost transferati imediat mai multi pacienti. M-am asigurat ca transferul s-a facut in conditii sigure.

Izbucnire nervoasa a lui Arafat cand a fost intrebat de ce "ardem ca soarecii in spitalele romanesti": "Este in capul dumnevoastra"

Un lucru este cert, de aceasta data reactia autoritatilor a fost eficienta si rapida.

Despre cauze si responsabili discutam dupa ce avem toate informatiile", a scris premierul pe pagina de socializare.

La ora Ora 10.12, presedintele Senatului, Anca Dragu a transmis un mesaj de condoleante familiilor victimelor.

La 10.15 prefectul Traian Berbeceanu a anuntat ca instalatia electrica si de aprovizionare cu oxigen de la "Matei Bals" au fost deconectate automat la izbucnirea incendiului.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpa in urma incendiului de la Institutul "Matei Bals" din Capitala, soldat cu moartea a patru pacienti. Primele audiate sunt patru asistente care lucrau la parterul cladirii, unde se afla saloanele in care a izbucnit incendiul.

Fotografie dramatica de la spitalul "Matei Bals" din Capitala: Pompierii si cadrele medicale scot un pacient cu cearsaful

Incendiul de la "Matei Bals". Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babes: "Avem peste 200 de locuri disponibile. Am solicitat sa vina mai devreme personal la serviciu"

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#incendiu la matei bals, #filmul tragediei, #Raed Arafat , #Incendiu Matei Bals