Incendiul de la "Matei Bals". Mobilizare de forte MAI in interventia de vineri dimineata

Vineri, 29 Ianuarie 2021, ora 15:51
1732 citiri
Incendiul de la "Matei Bals". Mobilizare de forte MAI in interventia de vineri dimineata
Autospecialele de stingere au fost trimise la fata locului FOTO Captura video

Ministerul de Interne a mobilizat structurile din subordine pentru actiunea de la Spitalul Matei Bals din Capitala. Zeci de autospeciale de stingere si ambulante SMURD au fost trimise imediat dupa primirea apelului de urgenta.

Din pacate cinci pacienti au pierit in incendiu, iar acum se fac cercetari pentru elucidarea cauzelor acestei tragedii.

"Conducerea Ministerului Afacerilor Interne si intreg personalul MAI transmit sincere condoleante familiilor victimelor incendiului care a avut loc in aceasta dimineata la Institutul "Matei Bals" din Bucuresti.

Mesajul patriarhului Daniel in urma tragediei de la "Matei Bals": Ne rugam lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedati si pentru insanatosirea celor raniti

Angajati de la mai multe structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au actionat cu promptitudine pentru salvarea persoanelor afectate de incendiu.

Pentru interventie s-a actionat cu 24 de masini de stingere, 38 de autospeciale SMURD, 6 Unitati de Terapie Intensiva Mobila, 5 autospeciale pentru transport personal si victime multiple, 4 masini de descarcerare, 4 autoscari, 10 microbuze, un punct comanda mobil.

Toni Grecu este printre pacientii transferati de la "Matei Bals". Era internat in pavilionul care a luat foc. Starea actorului este stabila

De asemenea, au fost prezente si echipaje de politie rutiera si de jandarmi pentru securizarea zonei, dar si echipe de politisti pentru efectuarea cercetarii la fata locului.

Angajatii Ministerului Afacerilor Interne implicati in operatiunile desfasurate la locul incendiului si-au indeplinit cu maxima responsabilitate si profesionalism atributiile ce le revin intr-o astfel de situatie tragica.

In continuare, structurile MAI vor acorda tot sprijinul necesar in elucidarea circumstantelor producerii incendiului", a transmis MAI intr-un comunicat de presa.

In prezent se fac cercetari in rem pentru ucidere din culpa, in acest caz.

#incendiu matei bals, #politie, #pompieri, #ancheta , #Incendiu Matei Bals