Presedintele Asociatiei Colectiv: "Mi se pare absurd sa-i ceri demisia acum lui Vlad Voiculescu. Acum trebuie mers la Arafat"

Duminica, 31 Ianuarie 2021, ora 18:00
6850 citiri
Presedintele Asociatiei Colectiv: "Mi se pare absurd sa-i ceri demisia acum lui Vlad Voiculescu. Acum trebuie mers la Arafat"
Eugen Iancu, tatal unuia din tinerii decedati dupa incendiul de la Colectiv

Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010, a anuntat ca va protesta in seara zilei de duminica, 31 ianuarie, in fata sediului Ministerului Afacerilor Interne, adaugand ca ministrul Vlad Voiculescu va trebui "luat la intrebari" in ceea ce priveste situatia din Sanatate abia peste cateva luni de la preluarea mandatului.

"Sunt oameni care protesteaza impotriva crimelor din sanatate. Am fost si voi merge din nou, dar nu manat de interese politice, mi se pare absurd sa ii ceri demisia lui Vlad Voiculescu acum. Ministrul Voiculescu trebuie luat la intrebari mai incolo. Acum trebuie mers la Arafat, cel care se ocupa de toate, dar nu face nimic altceva decat sa numere mortii.

Trebuie mers la Parchetul General, la DNA, la Ministerul Justitiei, acolo unde dosarele cu plangeri penale zac necercetate. Tragediile astea nu ar avea loc cu atat de mare frecventa daca Justitia ar fi cu adevarat independenta si dreapta. In seara asta voi fi la MAI", a scris Eugen Iancu, pe Facebook.

Sambata, Asociatia Colectiv sublinia ca principalul scop al MAI, al pompierilor este preventia.

"Ieri am remarcat cu totii un lucru - graba cu care au sarit prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, si nu in ultimul rand presedintele Iohannis sa laude interventia de stingere a incendiului, de fapt sa-i aduca un omagiu lui Raed Arafat. Se uita un lucru, faptul ca principalul scop al MAI, al pompierilor este preventia, controlul care apartin tot lui Raed Arafat", precizau reprezentantii asociatiei.

Vineri, Eugen Iancu a participat la un protest in fata Spitalului "Matei Bals", declarand ca incendiul de la aceasta institutie medicala i-a trezit "un sentiment de neputinta".

"In seara asta - si mi-as dori in fiecare seara - sa mergem la ministere, sa mergem peste tot unde se poate, pentru ca trebuie sa atragem atentia. Din pacate, vedem oameni care interpreteaza politic. Aici nu e vorba de politica, este vorba de administratie. Nu am speranta ca se va schimba ceva. Oamenii astia nu sunt in stare, sunt incapabili", spunea el.

Mai puteti citi

Cat de ipocrita este motiunea impotriva lui Vlad Voiculescu. Bilantul care indica PSD drept marele gropar al Sanatatii

Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Protestele faţă de războiul din Gaza s-au extins de la Columbia şi Yale la alte universităţi, în timp ce oficialii se străduiesc să disperseze o mişcare de protest în plină expansiune,...
Protestatarii israelieni au ars o masă simbolică de Paște în fața casei premierului Netanyahu: ”Cel mai rău premier” VIDEO
Protestatarii israelieni au ars o masă simbolică de Paște în fața casei premierului Netanyahu: ”Cel mai rău premier” VIDEO
Protestatarii israelieni au dat foc luni unei mese, simbol al cinei tradiţionale de Seder care marchează începutul Paştelui evreiesc, în faţa domiciliului prim-ministrului israelian Benjamin...
#Eugen Iancu, #colectiv, #proteste, #ministerul sanatatii, #Raed Arafat , #Incendiu Matei Bals