Primele concluzii ale procurorilor dupa evaluarea facuta la Spitalul Matei Bals: Au avut loc explozii ale unor tuburi de oxigen

Vineri, 29 Ianuarie 2021, ora 19:35
7202 citiri
Primele concluzii ale procurorilor dupa evaluarea facuta la Spitalul Matei Bals: Au avut loc explozii ale unor tuburi de oxigen

Procurorii au facut o prima cercetare la fata locului, in saloanele afectate de incendiul de vineri dimineata de la Spitalul Matei Bals. Acestia au inaintat si o prima ipoteza potrivit careia, in urma incendiului, ar fi avut loc si doua explozii ale unor tuburi de oxigen.

"Se pare ca a fost un incendiu si apoi au fost doua explozii ale unor tuburi de oxigen. Se pare, urmeaza sa lamurim. Am facut o prima evaluare. Este posibil sa fi fost doua explozii ale unor tuburi de oxigen. Se pare ca a fost un incendiu, apoi doua explozii. Cercetarea la fata locului azi a vizat ridicarea cadavrelor si evaluarea situatiei", a declarat Alexandru Anghel, procuror de caz.

Acesta a precizat ca a fost facuta o prima cercetare la fata locului, care va continua zilele urmatoare.

"Am efectuat cercetarea la fata locului, au fost ridicate cele patru cadavre si trimise la INML. In cursul zilei de maine vor avea loc necropsiile. In cadrul cercetarii la fata locului au fost cooptati si specialisti de la INSEMEX Petrosani", a adaugat procurorul.

Acesta a precizat ca cercetarea la fata locului trebuie sa fie una "foarte minutioasa".

Intrebat daca au fost gasite surse externe de incalzire, procurorul a precizat ca sambata vor fi analizate aceste aspecte.

"Nu pot sa va confirm asta, pentru ca nu asta am urmarit in cursul zilei de astazi, altele au fost prioritatile. Maine intram acolo cu INSEMEX si vom lamuri", a raspuns procurorul.

Anghel a aratat ca au fost ridicate imaginile de pe camerele de supraveghere, care vor fi analizate, insa aceste camere nu exista in saloane sau pe holurile spitalului.

Comisarul sef Marian Mihoci, de la Serviciul Omoruri, a declarat, vineri seara, ca au fost audiate cinci persoane - personal medical, infirmiere si un instalator - in ancheta deschisa in urma incendiului de la Institutul Mate Bals, in care cinci pacienti au murit arsi.

"In functie de datele anchetei o sa fie chemate si alte persoane care sunt utile cauzei", a precizat comisarul sef.

Intrebat in legatura cu eventuala cauza a incendiului, Mihoci a raspuns ca aceasta nu poate fi, deocamdata, precizata.

"La acest moment nu putem sa va dezvaluim cauza incendiului. Am evaluat impreuna cu cei de la ISU Bucuresti - Ilfov locul faptei. Sunt mai multe ipoteze, dar la acest moment nu se pot dezvalui", a declarat comisarul sef.

FOTO Primele imagini din pavilionul ars de la Bals, in care au murit carbonizati cinci oameni

Specialistii Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva - INSEMEX Petrosani au fost solicitati sa ajute la derularea anchetei, procurorii si politistii explicand ca la acest moment nu se poate exclude nicio varianta.

Cercetarea la fata locului ar urma sa dureze cateva zile.

Citeste si:
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...