VIDEO Protest AUR, dupa tragedia de la Bals. Multimea a ajuns la Ministerul Sanatatii, acolo unde Voiculescu a sustinut o conferinta de presa

Sambata, 30 Ianuarie 2021, ora 20:50
12986 citiri
VIDEO Protest AUR, dupa tragedia de la Bals. Multimea a ajuns la Ministerul Sanatatii, acolo unde Voiculescu a sustinut o conferinta de presa
George Simion vorbeste multimii adunate in fata Ministerului Sanatatii

Un protest are loc sambata, 30 ianuarie, anuntat de liderii AUR, pentru a cere demisia ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu si pe cea a sefului DSU, Raed Arafat.

UPDATE 20.00: Protestatarii au ajuns in fata Ministerul Sanatatii. Vlad Voiculescu a sustinut ca acesta este un protest politic, dar si-a aratat disponibilitatea de a discuta cu oricine.

"Pot sa stau cu oricine de vorba, dar fara megafon", a afirmat Vlad Voiculescu in conferinta de presa organizata la Minister.

UPDATE 19.20: Multimea a plecat de la Institutul Matei Bals si se indreapta din nou spre Ministerul Sanatatii, acolo unde Vlad Voiculescu urmeaza sa sustina o conferinta de presa.

UPDATE 19.00:

Protestarii au ajuns in fata Institutului Matei Bals. Printre ei se afla Codruta Cerva si Adriana Bahmuteanu.

Protestatarii au pastrat un moment de reculegere pentru victimele incendiului de vineri, dar si pentru cele de la Spitalul din Piatra Neamt si pentru victimele incediului din clubul Colectiv.

"Vietile romanilor conteaza si nu vom mai indura sa murim in spitale, Nu va mai bateti joc de noi! Ne-ati furat 31 de ani", a afirmat Gerorge Simion, cei prezenti scandand "Demisia".

STIREA INITIALA

Cateva sute de persoane s-au adunat in fata Ministerul Sanatatii. In jurul orei 18.00, acestia au plecat intr-un mars, scandand "Demisia", "Iesiti din casa, daca va pasa", "Ce vrem noi e si pentru voi".

Participantii au vuvuzele si steaguri tricolore pe care este aplicata sigla AUR si scandeaza "Demisia", "Asasinii", "La puscarie", "Romania, trezeste-te!", "Iesiti din casa, daca va pasa", "Jos Iohannis".

"Nu conteaza nici presedintele tarii, nu conteaza nici Guvernul, nu conteaza nici ministrul Sanatatii nu conteaza nici cel care e prezent la fiecare guvernare, stapanul sistemului de sanatate: Raed Arafat. Contati dvs, oameni curajosi, care nu se vor lasa si vor lupta pana la capat pentru drepturile romanilor. Este normal sa protestam aici, in fiecare zi, ca sa contestam acest sistem", a afirmat George Simion la protest.

Acesta a mai spus ca i-au adus o bicicleta ministrului Voiculescu ca sa plece cu ea acasa.

Jandarmeria a emis un comunicat de presa prin care le cere protestatarilor sa respecte normele de protectie anti-COVID.

"Pentru desfasurarea in conditii de siguranta a acestei manifestatii, participantii trebuie sa manifesteze pasnic si civilizat, sa respecte indicatiile jandarmilor si sa se delimiteze de persoane care tulbura ordinea publica sau incita la violenta si chiar sa semnaleze jandarmilor prezenta unor astfel de persoane.

Din ratiuni de sanatate publica, recomandam participantilor sa pastreze distanta fizica fata de celelalte persoane si sa poarte in mod corespunzator masca de protectie.

Reamintim faptul ca, pe timpul starii de alerta, conform legii, numarul participantilor la orice fel de intruniri in spatii deschise trebuie sa fie de maximum 100 de persoane", au precizat jandarmii.

In continuare, jandarmii vor asigura masurile de ordine si siguranta publica pe timpul desfasurarii acestui eveniment.

Demisiile sunt cerute de liderul formatiunii politice, George Simion si sunt legate de tragedia produsa vineri dimineata la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals din Capitala, unde sase persoane si-au pierdut viata in urma incendiului de la Pavilionul 5 COVID.

Ministrul Sanatatii a declarat ca stie despre existenta acestui protest si ca e dreptul fiecaruia de a reactiona.

"Am vazut. Am cunoscuti care au primit sms sa fie la ora 17:00 aici. E dreptul fiecaruia. De altfel inteleg si nemultumirea. Si pentru mine e greu sa imi imaginezi ca cineva drag ar fi putut sa fie acolo ieri dimineata", a spus Vlad Voiculescu.

Acesta fost intrebat de reporterul Antena 3 daca va demite oameni, in urma tragediei de vineri de la Spitalul Matei Bals, in care sase pacienti bolnavi de COVID-19 au ars de vii intr-un pavilion al Institutului.

"Este o intrebare valida. Mai intai trebuie stabilite responsabilitatile. Si cei care sunt resposabili trebuie sa isi asume inclusiv sa plece dintr-o anumita functie", a fost raspunsul ministrului.

Acesta a precizat ca asteapta un raspuns clar din partea anchetatorilor, pentru a lua masurile necesare.

"La Matei Bals vorbim despre un manager interimar. Managerul care a fost acolo o perioada foarte luga acum este un membru al Parlamentului Romanie. Dar putem sa vorbim despre manageri daca a fost o problema care tinea de management al spitalului.

Daca a fost un accident dintr-o alta cauza, nerespectarea unei proceduri care exista si nu a fost respectata, sau alta cauza tehnica de acolo, responsabilitatea poate sa fie in alta parte.

De-asta e important sa avem un raspuns la ancheta si, spre deosebire de Piatra Neamt, mi-ar placea sa avem un raspuns clar din partea celor care verifica.

In pavilionul respectiv exista un aviz si existau proceduri care trebuiau respectate, dar trebuie sa vedem care a fost cauza incendiului", a spus Vlad Voiculescu.

Marcel Ciolacu dă asigurări că lista cu medicamente compensate se aprobă. „Vrem să producem în România astfel de medicamente”
Marcel Ciolacu dă asigurări că lista cu medicamente compensate se aprobă. „Vrem să producem în România astfel de medicamente”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că toate propunerile privind finanţarea listei de medicamente compensate sunt aprobate în Guvern şi a subliniat că în discuţiile purtate cu producătorii...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#ministerul sanatatii, #vlad voiuclescu, #Raed Arafat, #incendiu matei bals , #Incendiu Matei Bals