UPDATE Incendiul la fabrica din Prahova a izbucnit de la un aparat de sudura. Normele legale nu ar fi fost respectate. Politia a deschis dosar penal

Marti, 02 Martie 2021, ora 11:27
2526 citiri
UPDATE Incendiul la fabrica din Prahova a izbucnit de la un aparat de sudura. Normele legale nu ar fi fost respectate. Politia a deschis dosar penal
Focul a cuprins toata hala FOTO captura video ISU Prahova

Incendiul violent care a izbucnit luni seara, 1 martie, la o hala a unei fabrici de produse din titei aflata in comuna Colceag, sat Inotesti, ar fi fost provocat cel mai probabil de folosirea fara respectarea normelor legale a unui aparat de sudura.

Update ora 11.25:

Politistii au deschis un dosar penal in urma incendiului care a izbucnit, luni seara, in comuna prahoveana Colceag, sat Inotesti, cercetarile fiind facute sub aspectul savarsirii mai multor infractiuni, intre care distrugere din culpa si vatamare corporala din culpa.

Update ora 11.15:

Ministerul Sanatatii anunta ca s-a obtinut acceptul spitalului AKH Viena pentru transferul celui de-al doilea pacient cu arsuri suferite in incendiul din localitatea Inotesti, judetul Prahova.

Update ora 09.01:

Conform ultimelor informatii primite de la COSU, pentru unul dintre pacientii arsi, DSU a obtinut accept pentru transfer de la Spitalul Militar "Reine Astrid" din Belgia. Se asteapta un raspuns si de la AKH Viena pentru al doilea pacient.

Stire initiala:

Focul a afectat generalizat o hala in care se aflau birouri si cateva utilaje, manifestandu-se violent pe o suprafata estimata la aproximativ 700 de metri patrati, conform ISU Prahova.

In apropierea halei se aflau opt rezervoare de reziduuri petroliere, echipajele actionand concomitent pentru localizarea si lichidarea incendiului, dar si pentru racirea depozitelor de reziduuri.

In urma evenimentului, doi barbati de 53, respectiv 59 de ani au suferit arsuri grave, acestia aflandu-se in prezent la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti.

Victimele nu se aflau in hala afectata de incendiu, ele fiind ranite in timp ce incercau sa stinga focul.

Ranitii ar putea fi transferati in Belgia

Ministerul Sanatatii a anuntat ca cele doua victime intrunesc conditiile de transfer intr-un centru de mari arsi din strainatate:

"Avand in vedere primele informatii transmise privind suprafata afectata si gradul arsurilor, pacientii intrunesc criteriile de admitere intr-un centru de mari arsi, Romania nu are, in prezent, un astfel de centru. Dupa ce se primesc concluziile comisiei de specialitate intrunita la nivelul spitalului se va decide eventualul transfer. Medicii de la UPU Ploiesti lucreaza in prezent la stabilizarea pacientilor".

Conform unui comunicat de presa este vorba despre doi barbati, de 59 de ani si, respectiv, 53 de ani. "Pacientul de 59 de ani prezinta arsuri pe aproximativ 60% din suprafata corporala. Pacientul de 53 de ani are arsuri pe 60-70% suprafata corporala. La prima evaluare ambii au caile aeriene superioare afectate", precizeaza Ministerul Sanatatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va finaliza ancheta în cazul deceselor de la Spitalul Pantelimon. Colegiul Medicilor susține că sunt două decizii posibile
Când se va finaliza ancheta în cazul deceselor de la Spitalul Pantelimon. Colegiul Medicilor susține că sunt două decizii posibile
Finalizarea şi prezentarea cât mai repede a rezultatelor cercetării în cazul de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Bucureşti sunt foarte importante, însă este...
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Poliţiştii prahoveni anchetează un dosar de furt în care trei prostituate sunt suspectate că au furat mii de euro şi mii de lei de la clienţi. Joi, 18 aprilie, anchetatorii fac percheziţii...
#incendiu, #ancheta, #Prahova, #aparat de sudura, #muncitori arsi , #incendiu