Ard padurile si pasunile in Valea Jiului

Duminica, 09 Septembrie 2012, ora 15:08
1853 citiri
Ard padurile si pasunile in Valea Jiului

Zeci de oameni sunt angrenati de sambata dimineata in stingerea si supravegherea focurilor izbucnite in muntii din Valea Jiului. Cel mai violent e la Straja si pompierii cred ca de vina sunt cei care urca pe munti dupa afine.

Nu mai putin de patru focare exista in muntii din Valea Jiului. Zeci de pompieri, salvamontisti si jandarmi montani, ajutati de voluntari, au urcat in munti pentru a stinge focurile.

Au ars hectare intregi de vegetatie uscata, afinare, si chiar fanetele momarlanilor. Comandantul Detasamentului de Pompieri de la Petrosani, Adrian Avram, spune ca a mobilizat zeci de oameni in zonele afectate si inca sunt unii care supravegheaza ca focul sa nu se extinda la paduri.

Cel mai grav este in Straja. "In Straja focul a izbucnit sambata seara, in jurul orelor 18.00. Atunci am fost anuntati prin 112 ca ard mai multe hectare de pasuni in zona varfului Mutu. Au fost cate 10-12 pompieri pe tura, care au luptat cu flacarile ce au cuprins circa trei hectare de afinare si vegetatie uscata.

Sunt echipe care raman in munte mereu pentru ca focul sa nu se extinda si la padure si incercam sa limitam aria incendiului", a declarat Adrian Avram, comandantul Detasamentului de Pompieri din Petrosani.

In Straja au ajutat si jandarmii montani si voluntari ai Serviciului Pentru Situatii de Urgenta de la Lupeni si salvamontisti.

Un alt focar a izbucnit sambata pe Valea Streiului. "Focul s-a manifestat pe varful Negru si la fata locului au ajuns 5 pompieri de la noi si jandarmii montani si cei de la Ocolul Silvic", a mai adaugat Avram.

Tot in Valea Jiului, sambata au ars hectare de pasuni in zona Gambrinus din Defileul Jiului si tot acolo au ars si mai multe capite de fan, iar la Baru Mare, in zona Hobita, au ars 4 hectare de vegetatie uscata si afinare. Aici pompierii spun ca se vad clar urmele oamenilor care au vrut sa igienizeze locul si au scapat focul de sub control.

In plus, si la celelalte incendii se pare ca e vorba tot de neglijenta. Pompierii fac acum cercetari, dar iau in calcul si variantele potrivit carora oamenii care au urcat dupa afine sa fi aruncat tigari aprinse.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#incendii Straja, #incendii munte Valea Jiului, #incendii vegetatie Hunedoara , #incendiu